marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dulgheru a ironizat-o pe Bouchard la tenis

Jucătoarea de tenis  Alexandra Dulgheru,  locul 69 WTA, care a  învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, a făcut un gest ironic la finalul meciului, când s-a îndreptat spre staff-ul echipei României şi s-a prefăcut că refuză să le întindă mâna compatrioţilor ei. Ea a mimat că refuză să dea mâna cu ei, ironizând astfel gestul canadiencei Eugeniei Bouchard, care nu a acceptat să-i strângă mâna la tragerea la sorţi de vineri. În tot acest timp, Bouchard a aşteptat-o la fileu pe Dulgheru, pentru a-i strânge mâna, aşa cum a promis vineri. După “mica scenetă” pusă în practică în sala din Montreal, românca a mers şi a dat mâna cu sportiva canadiană.
 
Am încercat să nu facem lucrul acesta, dar ţinând cont că am câştigat meciul ne-am permis să facem o mică ironie.
A precizat căpitanul nejucător Alina Tecşor, pentru Dolce Sport
 
Eugenie Bouchard a refuzat să-i strângă mâna Alexandrei Dulgheru, după tragerea la sorţi pentru întâlnirea Canada-România din Fed Cup, numărul 7 WTA explicând că nu are nimic cu sportiva română, dar nu crede în ideea de a ura succes înainte de meci.
 
Nu am nimic cu ea. Nu cred în ideea de a-i ura succes adversarei mele înainte de meci. După ce vom juca, îi voi strânge mâna, indiferent de ce se va întâmpla.
A declarat Bouchard
 
Presa internaţională a comentat intens pe tema acestui subiect. 
 
Echipa română a salutat această victorie luând-o puţin în derâdere pe Bouchard. Vineri, aceasta a refuzat să strângă mâna adversarei sale după tragerea la sorţi, aşa cum cere tradiţia. Sâmbătă, înainte de a se duce la fileu, Dulgheru a întins mâna echipei sale iar compatrioţii săi au ignorat-o. Adevărata strângere de mână a fost mai degrabă seacă.
A scris Radio Canada
 
Şi site-ul tenniscanada.com scrie despre gestul echipei române: “Românii au trimis o săgeată subtilă către Bouchard, atunci când echipa a mimat că dă mâna cu Dulgheru la finalul partidei.”
 
După această victorie importantă contra Eugeniei Bouchard, membrii echipei române au întins mâinile către eroina lor, Alexandra Dulgheru, înainte de a o evita şi a-şi trece mâinile prin păr. Captată de camerele de luat vederi, scena a fost o aluzie clară la gestul lui Genie de vineri, care a refuzat să strângă mâna româncei la tragerea la sorţi.
Notează site-ul canoe.ca
 
În primul meci, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda (260 WTA), după două ore şi 39 de minute de joc. Begu a fost vizibil afectată în setul trei de o problemă la piciorul stâng.
 
Aseară, după ora 20.00, s-au desfăşurat şi celelalte întâlniri dintre Canada şi România.
România, care nu a mai jucat în eşalonul de elită al Fed Cup din 1992, a trecut în primul tur al Grupei Mondiale II de Spania, în februarie, la Galaţi, cu scorul de 3-2. Canada, fără principala sa jucătoare, Eugenie Bouchard, a fost învinsă cu 4-0, la Quebec, de Cehia, deţinătoarea trofeului.

Politica