vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cea mai spectaculoasă ediţie, dar Bănia a văzut mai mult

Pentru prima dată selecţia naţională a Eurovision a avut loc într-un alt oraş decât Capitala. A fost organizat la Craiova, în Sala Polivalentă. Şi tot pentru prima dată “Camera Verde” a fost amplastă în mijlocul sălii, în mijlocul oamenilor.
Lumini, efecte speciale, artificii. Au fost, dar nu au fost atât de spectaculoase precum se aşteptau mulţi dintre spectatori.
Spectacolul muzical a fost mult sub ce a văzut Craiova până acum… Mozart Rock’s, Carmina Burana sunt exemple elocvente în acest sens.

Televiziunea Română a avut un mare câştig în urma organizării evenimentului la Craiova. Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision în 2013, prezent şi el în Polivalenta din Bănie, este unul dintre cei care a vorbit despre asta:
Nu putem să facem o comparaţie. Una este să faci într-un studio de televiziune, alta e într-o sală polivalentă. Este clar, trăirea este mai mare aici. Sunt puţin invidios, clar, dar eu am avut oportunitatea şi şansa şi sper ca şi câştigătorul din această seară să facă figură frumoasă, cum am făcut şi eu la Malmo. Nu ştiu ce sală va fi la Viena, dar, deja, aici (n.r. la Sala Polivalentă din Craiova) e un început bun pentru cel care va câştiga. Super, complimente doamnei primăriţe.

“Bărbatul cu rochie şi femeia cu barbă, combinaţia ideală”

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce priveşte propria-i carieră, Cezar Ouatu spune că vrea un duet cu Conchita Wurst.

Cred că dacă n-a câştigat bărbatul cu rochie, peste 2 ani, mă consider eu predecesor femeia cu barbă. Lucrăm la un aspect, o colaborare pe viitor cu Conchita. Este încă în fază de proiect, dar îmi doresc. Bărbatul cu rochie şi femeia cu barbă, fantastic, combinaţia ideală.
Cezar Ouatu

Şi pentru că artiştii consideră că trebuie să şocheze pentru a câştiga, una dintre concurente a purtat o rochie cu artificii, care, la un moment dat s-au aprins. Publicul a fost într-adevăr şocat, mai ales că în partea de sus, rochia o acoperea doar sumar. Cristina Vasiu, întrucât despre ea este vorba, nu a reuşit să convingă votanţii să o trimită la Viena.

Prietena mea a reuşit să pună în practică rochia asta pe care a visat-o iubitul meu. M-a visat într-o rochie de metal, cu artificii, şi Anca a fost singura care a reuşit să o creeze. Rochia are zece kilograme, iar costurile au însemnat ceva, dar, na, vă zic altădată.
Cristina Vasiu

Nici “Băieţii” lui Liviu Vârciu nu au impresionat spectatorii. Cel care i-a descoperit însă a fost vedeta serii. Aproape toate doamnele şi domnişoarele au insistat să-şi facă o poză cu fostul solist al trupei L.A.

Băieţii sunt produsul meu muzical şi sunt prima trupă pe care eu o susţin foarte mult, ca şi muzică, ca şi emoţie, ca şi absolut tot, pentru că sunt ai mei.
Liviu Vârciu

Luminiţa Anghel a primit cele mai multe aplauze din partea publicului craiovean. S-a clasat însă doar pe a doua poziţie în urma voturilor. Artista a mulţumit craiovenilor pentru susţinere şi primire.  A fost dezamăgită atunci când a aflat că nu este “aleasa” juriului. A primit însă, de la trei copii, tricolorul României.

“Atuul câştigător a fost mesajul nostru”

Câştigătorii, cei care reprezintă România la Eurovision, la Viena, sunt cei de la Voltaj. Solistul trupei spune că mesajul piesei este cel care a convins juriul şi telespectatorii.

Suntem emoţionaţi şi foarte bucuroşi, suntem convinşi că, la ce concurenţă a fost, atuul câştigător a fost mesajul nostru. Românii au dorit să ducă acest mesaj la Viena, să îl aducă în faţa Europei. Le mulţumim celor care ne-au votat, mulţumim juriului pentru încrederea pe care ne-a acordat-o. Mulţumim celor de la Deepside Deejays pentru că împreună cu ei am compus această piesă. Deja ne facem planuri şi ne gândim cum să ajungem mai sus, mai sus de locul doi, asta e marea noastră dorinţă. Bucuria mea cea mai mare este că campania “De la capăt” merge mai departe, va fi şi mai vizibilă şi acei copii care sunt departe de părinţii lor cu siguranţă se vor simţi mai puţin singuri pentru că vor fi sprijiniţi din tot mai multe părţi. Acesta cred că este câştigul cel mai mare. Cred că această campanie nu va lăsa rece întreaga Europă, pentru că şi ei au copii şi ei trebuie să se pună în postura părinţilor care merg să muncească afară din cauză că trebuie să asigure un trai decent copiilor lor făcând sacrificii enorme. Tocmai de aceea, dragi europeni, trebuie să îi respectaţi pe români pentru că marea lor majoritate munceşte din greu şi cinstit.
Călin Goia

Ruslana a avut cea mai bună reprezentaţie la Eurovisionul din Craiova. A cântat şi dansat în acelaşi timp, a comunicat cu publicul şi a reuşit să sensibilizeze auditoriul atunci când a vorbit despre Ucraina. A plâns pentru ţara ei, aflată în conflict cu Rusia, ţară în care mulţi oameni au murit. Spectatorii au luminat sala cu lanternele telefoanelor, ori cu flacăra de la brichete. Ruslana a militat pentru pace şi unitate între oameni.
Publicul craiovean a fost, ca de fiecare dată, la înălţime, fapt apreciat de toţi cei prezenţi la Polivalenta din Bănie.

În sfârşit a existat public de calitate care aplaudă nu până când iese artistul din scenă, ci aplaudă ca un public pentru televiziune. Un spectacol bun nu îl face numai artistul, îl face artistul şi publicul, şi momentul acesta pe care l-aţi văzut dumneavoastră este moment unic al artiştilor de pe scenă care au cântat şi al publicului care a vibrat împreună cu ei şi care le-a dat până la urmă vibraţia şi curajul.
Compozitorul Mihai Pocorschi

Una peste alta, Bănia a avut parte de un show bun şi şi-a mai atras un punct în lupta pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

Politica