luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pregătiri intense pentru retur

După un parcurs foar-te bun în prima par-te a campionatului, sportivele antrenate de Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora se pregătesc pentru startul returului, care va avea loc în acest weekend. Practic, acest duel va fi derby-ul actual al Ligii Naţionale, urmând să se întâlnească primele două clasate. 
 
După eşecul din prima etapă în faţa grupării HCM Baia Mare, sportivele din Bănie au avut o serie de 11 victorii consecutive, iar eşecul din ultima etapă a turului, la Corona Braşov, nu le-a periclitat locul secund. Deşi au şanse mici să se impună în faţa campioanei, tehnicienii craioveni speră ca diferenţa să nu fie aşa mare cum a fost în tur, de zece goluri. 
 
Intrăm direct în jocurile din Liga Naţională. Primul meci va fi împotriva campioanei şi vrem să evoluăm mai bine decât în tur. Va urma HCM Roman şi apoi o săptămână de foc. Vom merge la Bucureşti pentru jocul cu Rapid, apoi ne vom deplasa la Râmnicu Vâlcea. Vrem să ne îmbunătăţim jocul, să folosim mai multe sportive. 
Aurelian Roşca, pentru ghidsportiv.ro
 
În privinţa lotului nu sunt schimbări prea mari. Deocamdată, Aneta Pârvuţ se antrenează tot cu SCM Craiova şi chiar a jucat în amicalele de la Ploieşti. Reprezentanţii clubului craiovean au spus că momentan nu s-a luat nici o decizie şi totul depinde de cât de repede se va recupera Ada Nechita. În aceste condiţii, există şanse ca Aneta Pârvuţ să continue până la finalul sezonului la Craiova, aşa cum e stipulat în contract, iar dacă, totuşi, va fi chemată la Baia Mare, acest lucru să nu se întâmple mai devreme de 1 februarie. 
 
Pe de altă parte, norvegianca Ane Eidem s-a pregătit separat din cauza unei probleme la genunchi. 
În această lună, în afară de meciul din Maramureş, jucătoarele din Bănie vor mai disputa încă trei partide, două în campionat, pe 18 ianuarie acasă cu Roman şi pe 25 ianuarie la Vâlcea, iar pe 21 ianuarie vor debuta în optimile Cupei României, la Bucureşti, în compania divizionarei A, Rapid.

Politica