miercuri, mai 22, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Bucureştenii vor asigura iluminatul Craiovei în următoarea lună

Primăria Craiova a contractat miercuri o firmă pentru a asigura mentenanţa sistemului de iluminat public din oraş în următoarea jumătate de an, însă acest termen este relativ, întrucât se aşteaptă câştigătorul licitaţiei care să asigure iluminatul public. Cel mai probabil, peste o lună această companie îşi va încheia contractul cu municipalitatea din Bănie. SC Total Strada SRL este o firmă din Bucureşti, care preia ştafeta iluminatului în Craiova de la Energobit din Cluj.


Contractul pentru „Delegarea activităţii de menţinere a sistemului de iluminat public din municipiul Craiova pe o perioadă de şase luni, dar nu mai târziu de data atribuirii contractului de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat public din municipiul Craiova” a fost adjudecat de bucureşteni la o valoare de aproximativ 100.000 de lei.

Această firmă relativ nouă, înfiinţată în urmă cu patru ani, se va ocupa de întreţinerea iluminatului public în Craiova, iar în momentul în care se va anunţa câştigătorul va încheia contractul. Societatea nu va face vreo investiţie, ci va schimba câte un bec unde va fi nevoie. Această firmă a avut mai multe contracte în colaborare cu Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaje 93, firmă deţinută de omul de afaceri Florea Diaconu.
Compania a realizat lucrări în mai multe oraşe din ţară cum ar fi Bucureşti, Bacău sau Focşani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei asocieri de firme se luptă pentru câştigarea licitaţiei

Licitaţia pentru asigurarea iluminatului public a fost contestată în mai multe rânduri, inclusiv de fostul concesionar al iluminatului craiovean Luxten, însă în urmă cu o lună comisia primăriei a trecut la evaluarea celor trei oferte. Contractul de 83,7 milioane de lei, fără TVA, este vizat de: Flash Lighting Services SA din Bucureşti, care are ca subcontractanţi pe Cristalin Project Management din Bucureşti şi Domarcons; SC Energobit SA din Cluj, care îi prezintă pe post de subcontractanţi pe cei de la MK Illumination din Hunedoara şi ca terţ susţinător pe SC FISE Electrica SERV – SISE Electrica Transilvania Nord; Asocierea dintre UTI Grup SA din Bucureşti şi Valtellina Spa din Bergamo, Italia.

Contractul de concesiune are o durată de zece ani, câştigătorul licitaţiei având obligaţia de a asigura întreţinerea şi extinderea sistemului de iluminat public din oraş, schimbarea corpurilor de iluminat şi a stâlpilor de pe arterele centrale, care vor trece la tehnologia LED, precum şi iluminatul arhitectural al clădirilor de patrimoniu şi iluminatul festiv de sărbători.

Reamintim că Luxten s-a ocupat de iluminatul public până anul trecut când, în preajma Crăciunului, Primăria Craiova a renunţat la prelungirea contractului după ce aceasta ar fi refuzat să asigure iluminatul festiv de sărbători şi ar fi condiţionat, într-un fel, iluminarea de Crăciun de prelungirea contractului.

Până la atribuirea prin negociere directă fără publicarea unui anunţ de participare către firma din Cluj, de iluminatul public s-a ocupat Regia de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova. Totodată, tocmai din această cauză, jocul de lumini din perioada sărbătorilor de Crăciun a lăsat mult de dorit. Energia electrică a fost cumpărată de municipalitate direct de la bursă.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica