vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

PSD Craiova susţine candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale

PSD Craiova s-a întrunit, miercuri după-amiază, în Conferinţa Municipală, în cadrul căreia a adoptat o rezoluţie privind susţinerea candidaturii premierului Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Din cei 723 de membri convocaţi, la Conferinţa Municipală a PSD Craiova au fost prezenţi 696.
Lucrările conferinţei au fost conduse de preşedintele executiv al PSD Dolj, Ion Călin.

Cred că suntem singurul partid politic din România care procedează la o consultare internă a tuturor membrilor de partid cu privire la candidatul pe care îl susţinem în alegerile prezidenţiale. Statutul partidului nostru consacră un capitol întreg cu privire la desemnarea şi susţinerea candidatului la funcţia de preşedinte al României.

Au fost invitaţi să ia cuvântul Mihail Genoiu (UNPR), Mihai Cilibiu (PPDD), Ion Murareţu (PC) care, bineînţeles, au lăudat activitatea aliaţilor de la PSD.
Radu Preda, secretarul general al PSD Craiova, a prezentat Raportul cu privire la activitatea Organizaţiei Municipale – analiza rezultatelor obţinute la alegerile europarlamentare. Radu Preda a declarat că la prezidenţiale PSD Craiova va obţine un procent mai mare din voturile cetăţenilor decât la europarlamentare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Organizaţia Municipală a PSD Craiova, cea mai numeroasă din judeţul Dolj, a obţinut cel mai mare rezultat la nivel naţional dintre municipiile reşedinţă de judeţ la alegerile europarlamentare din mai 2014, cu un număr de 30.007 voturi, reprezentând un procent de 45,12 la sută. Astăzi Organizaţia municipală are peste 6.000 membri (5.500 în raportul redactat), care sunt organizaţi ca şi structură pe fiecare secţie de votare, constituindu-se astfel 173 de organizaţii. Organizaţia municipală trebuie să fie pregătită pentru următoarea competiţie electorală din anul 2014. Atenţia acordată de către Organizaţia Naţională a PSD prin organizarea Consiliului Naţional pentru prima dată în afara municipiului Bucureşti ne obligă ca la alegerile prezidenţiale din această toamnă să ne depăşim limitele, să fim din nou pe primul loc între marile municipii, dar cu un număr de voturi mult mai mare. Am convingerea că la aceste alegeri prezidenţiale, efortul nostru va fi dublu faţă de europarlamentare şi sunt convins că şi procentele noastre vor fi mult mai mari.
A afirmat Radu Preda

Senatorul Mihai Fifor a dat citire textului rezoluţiei care a fost votată în unanimitate de social-democraţi.

Conferinţa Municipală a PSD Craiova ia act de decizia lui Victor Ponta de a candida la funcţia de preşedinte al României. Organizaţiile PSD de pe raza secţiilor de votare din municipiul Craiova susţin candidatura preşedintelui PSD şi se angajează să întreprindă toate acţiunile de organizare şi mobilizare a membrilor şi simpatizanţilor în vederea câştigării alegerilor prezidenţiale. Conferinţa Municipală a PSD Craiova consideră că alegerea domnului Victor Ponta în funcţia de preşedinte al României va garanta realizarea unei schimbări autentice în România şi consolidarea reformelor bune întreprinse de actualul guvern pentru relansarea economică, crearea de locuri de muncă, reducerea sărăciei şi a inegalităţilor precum şi dezvoltarea economică a României şi creşterea nivelului de trai. Conferinţa Municipală a PSD Craiova apreciază că victoria în alegerile prezidenţiale a domnului Victor Ponta va marca sfârşitul unui regim politic abuziv şi momentul începerii unui nou proiect naţional bazat pe valorile autentice ale poporului român. Victor Ponta va fi un preşedinte al tuturor românilor care va asigura medierea echilibrată între instituţiile statului şi va readuce starea de normalitate în societatea românească.
Arată textul rezoluţiei

A venit rândul preşedintelui PSD Craiova la microfon.

Vreau să vă mulţumesc pentru implicarea pe care aţi avut-o în campaniile electorale, de la alegerile parlamentare şi europarlamentare, implicare ce ne-a aşezat acolo unde trebuia să ne fie locul. Suntem prima organizaţie municipală a PSD-ului în România. Dar ştim cu toţii că putem mai mult şi aşteptăm cu toţii, în această campanie care urmează, mai mult de la fiecare dintre noi. Mai ales că avem şansa unui candidat la funcţia de preşedinte al României care iubeşte foarte mult această zonă şi care ne-a ajutat aşa cum nici măcar nu am sperat în urmă cu doi ani.
Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Craiova, care a continuat cu deja cunoscutul discurs legat de starea în care a găsit Primăria Craiova atunci când a fost înscăunată primar, dar şi cu realizările pe care le-a avut în ultimii doi ani.

«Sistemul ticălos» nu l-a vrut pe Manda ministru

Pentru prima dată, Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda au vorbit despre respingerea, de către şeful statului, nominalizării preşedintelui PSD Dolj în funcţia de ministru delegat pentru Buget.

O să ne luptăm cu un sistem ticălos (la alegeri) care se va folosi de aceleaşi manevre de care s-a folosit şi în campaniile precedente. Tot felul de zvonuri, de mizerii, despre noi şi candidaţii noştri, tot felul de mijloace perfide. Este acelaşi sistem ticălos care a generat guvernările Boc şi Ungureanu care au tăiat pensii, salarii şi au pierdut pe drum peste un milion de locuri de muncă. Avem însă un premier care a corectat toate aceste nedreptăţi şi care ne-a arătat că ţine foarte mult la această zonă. Să nu uităm că acelaşi premier a vrut să ne ofere şi postul de ministru al Bugetului pentru colegul nostru Claudiu Manda. Şi nu trebuie să uităm că nu avem ministru tot din cauza acestui sistem ticălos şi a unui preşedinte care a ales să ne pedepsească pentru scorul bun pe care l-am avut în aceste alegeri europarlamentare. Eu sunt convinsă că din toamnă preşedintele României va fi Victor Ponta şi că vom avea un minister foarte important.
A spus Olguţa Vasilescu

Zece ani pierduţi

Vin cu mare drag în această sală (de la Casa de Cultură a Studenţilor Craiova). Până la urmă în această sală mi-am petrecut o parte din viaţa mea, din cariera mea. Cel mai important moment din cariera mea, aşa cum spune Traian Băsescu, aici am căpătat cea mai mare experienţă. E adevărat nu a fost suficientă pentru a deveni ministrul Bugetului. Probabil că domnul Traian Băsescu vede un ministru ca pe un electrician care trebuie să vină repede să înşurubeze acolo sau să deşurubeze dacă apare ceva, fără să înţeleagă că funcţia de ministru e o funcţie de conducere, că ai specialişti în spate pe care trebuie să te bazezi. La fel, zece ani în Parlament n-au contat şi nu contează, pentru că sunt zece ani pierduţi de mine, de dumneavoastră, de români, zece ani pe care i-am pierdut sub conducerea lui Traian Băsescu, zece ani care ne-au tras înapoi.
Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj

«Cu scorul de la Craiova judeţul Dolj a fost tras în jos»

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a reiterat faptul că rezultatele obţinute de PSD în Craiova la alegerile europarlamentare au afectat negativ scorul organizaţiei judeţene şi că speră ca la alegerile prezidenţiale organizaţia municipală să adune mai multe voturi.

Vreau şi eu să vă felicit pentru rezultatele pe care le-aţi avut la alegerile europarlamentare. Să ai cel mai mare scor pe municipiu reşedinţă de judeţ pe România nu este de aici, de acolo. Doljul, Craiova a fost un bazin (electoral) pentru PSD, dar niciodată nu am fost la nivelul acesta. Vă spun că deşi am avut cel mai mare scor pe municipii, cu scorul de la Craiova judeţul Dolj a fost tras în jos şi că ne-a bătut judeţul Olt, la procente, chiar dacă Craiova a bătut Slatina. Vreau să vă spun că urmează o perioadă dificilă, o perioadă în care ne luptăm cu un regim, cu regimul Traian Băsescu, cu toate formele pe care le ia, că se numeşte Udrea, că se numeşte Macovei, că se numeşte Iohannis, sunt toţi acolo alimentaţi de Traian Băsescu şi de cei din spatele lui Traian Băsescu. E clar că ne propunem în continuare, şi Craiova şi Doljul, să avem un scor foarte bun. Traversăm o perioadă foarte bună pentru organizaţia noastră, oamenii ne plac, avem lideri care şi-au făcut treaba atât de la nivel administrativ, cât şi de la nivel central. Sunt sigur că la alegerile de pe 2 şi 16 noiembrie Craiova o să fie oraşul, municipiul cu cel mai mare scor pentru PSD şi candidatul nostru şi sunt sigur că şi Doljul o să fie pe locul I la alegerile prezidenţiale.
Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj

«Ştiţi de ce aţi venit astăzi aici, nu?»

Deputatul Florentin Gust a susţinut şi el un discurs în faţa pesediştilor adunaţi la Casa de Cultură a Studenţilor. Din sală a lipsit rumoarea şi vioiciunea. Gust i-a taxat: “M-am uitat aşa, am analizat puţin sala, vă văd puţin cam… nu ştiu… parcă nu sunteţi convinşi. Ştiţi de ce aţi venit astăzi aici, nu?
Din sală s-au auzit câteva mormăieli.

Florentin Gust a continuat: “Ştiţi sigur? Vă pun această întrebare pentru că dumneavoastră sunteţi cei mai importanţi oameni şi cei mai importanţi militanţi din municipiul Craiova. Vă întreb dacă sunteţi convinşi pentru că dumneavoastră trebuie să convingeţi alţi oameni. Noi ne-am adunat aici, ţinem speach-uri, vorbim, facem analize, nu să ne convingem noi pe noi. Obligaţia noastră este să convingem craiovenii că viitorul preşedinte trebuie să fie Victor Ponta. De aceea vreau să vă văd pe dumneavoastră în primul rând convinşi şi, în acelaşi timp vreau să vă aud că Victor Ponta va fi preşedinte din noiembrie. Cine va fi preşedinte din noiembrie în România?

“Victor Ponta” – s-au auzit, fără vlagă, mai multe voci.

“Mai tare”, le-a cerut deputatul, însă pesediştii nu au dat dovadă de forţă vocală.

Florentin Gust nu s-a lăsat şi a încercat din nou să îi impulsioneze: “Cam puţinei. Dacă noi între noi nu spunem cu glas răspicat “Victor Ponta, preşedinte”, o facem pe stradă?  Vă rog frumos: Victor Ponta, preşedinte!

Şi abia apoi social-democraţii s-au trezit şi au strigat în cor ce le ceruse deputatul.

Politica