vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oase umane descoperite de drumari la Stăneşti

O echipă de muncitori care reabilitează un drum din comuna Stăneşti a găsit mai multe fragmente osoase, ce par a fi de natură umană, în timp ce excavau în zona respectivă.

Oasele, au fost predate Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj pentru examinări de specialitate, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Daniel Buşe. Potrivit acestuia, scrie AGERPRES, alături de fragmentele osoase au mai fost găsite şi câteva cartuşe, aflate în stare avansată de degradare, urmând ca şi acestea să fie expertizate.

”Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a constatat faptul că pe raza comunei Stăneşti, pe un drum unde se efectuează lucrări de amenajare, au fost identificate cartuşe şi fragmente osoase ce par a fi de natură umană, toate aflate în stare avansată de degradare. Astfel, fragmentele osoase au fost ridicate şi predate Serviciului de Medicină Legală Gorj pentru examinări de specialitate, iar cartuşele urmează a fi expertizate. În continuare, se efectuează cercetări pentru stabilirea provenienţei fragmentelor osoase ce par a fi de natură umană, dar şi a cartuşelor”, a spus Cătălin Buşe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform unor surse din cadrul SML Gorj, craniile au fost expertizate de medicii legişti şi urmează să fie trimise la Bucureşti pentru un examen anthropologic, mai arată sursa citată. În urma verificărilor făcute de legişti, s-a constatat că la unul dintre cranii există urme ale unei posibile împuşcături. Celălalt craniu, arată AGERPRES, din care au mai fost recuperate doar câteva fragmente osoase nu prezintă niciun fel de leziune.

Politica