marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Analiza IPJ: Evazioniştii şi contrabandiştii – puşi «la colţ» de poliţiştii doljeni

A crescut evaziunea în judeţul Dolj. Potrivit unei analize a In spectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, în primele şase luni ale acestui an au fost constatate 2015 fapte de evaziune fiscală mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce reprezintă o creştere procentuală de 38%.
Doljul s-a clasat pe primul loc la nivel naţional la activitatea de constatare a evaziunii fiscale.
Poliţiştii doljeni au constatat 30 infracţiuni de contrabandă cu produse din tutun, pentru documentarea cărora au fost întocmite 15 dosare penale în care au fost cercetate 32 persoane.

Au fost reţinute şi/sau arestate preventiv 10 persoane în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de contrabandă calificată, în urma cărora au fost cauzate prejudicii considerabile bugetului consolidat al statului, celelalte persoane fiind cercetate în stare de libertate.
În plus, poliţiştii IPJ Dolj au ridicat în vederea confiscării 57.532 pachete ţigarete provenite din activităţi de contrabandă, precum şi 7 autovehicule care erau folosite de suspecţi la comiterea faptelor, unele dintre acestea fiind preparate special pentru a fi folosite în acest scop.

În primele 6 luni ale anului 2014, echipa managerială a Inspectoratului a acordat o atenţie deosebită asigurării unui climat de legalitate al mediului de afaceri în toate sectoarele economice existente în judeţul nostru, în special prin combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei cu produse din tutun. În permanenţă comanda inspectoratului a urmărit progresele făcute pe această linie de către poliţiştii doljeni, dispunând măsuri menite să conducă la creşterea numărului de infracţiuni de evaziune fiscală constatate, la finele celor 6 luni analizate, indicatorii statistici arătând faptul că, la nivelul inspectoratului nostru au fost constatate cu 2015 fapte de evaziune fiscală mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce reprezintă o creştere procentuală de 38%, ceea ce ne-a poziţionat în primul loc la nivel naţional la activitatea de constatare a evaziunii fiscale.Un alt domeniu prioritar vizat în permenenţă de poliţiştii doljeni este cel al prevenirii şi combaterii infracţiunilor de contrabandă cu produse din tutun, linie de muncă pe care s-au înregistrat progrese semnificative la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, în special prin implicarea poliţiştilor de la Secţiile de Poliţie Urbane 3, 4 şi 5 Craiova.
IPJ Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că rezultatele “de excepţie au fost posibile şi datorită colaborării permanente cu celelalate instituţii ale statului cu atribuţiuni în constatarea acestui gen de fapte, şi anume Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova, Direcţia Regională Vamală Craiova, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, dar şi cu ofiţerii din cadrul SRI şi DGIPI care au oferit sprijinul de specialitate”.

Politica