duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

26 de scandaluri într-un singur weekend

Poliţiştii olteni au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, o serie de acţiuni pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice în judeţ. Între altele, oamenii legii au aplanat 26 de “stări conflictuale”. În perioada menţionată s-au aplicat amenzi de aproape 4.000 lei.

În urma unor acţiuni care s-au desfăşurat în weekend, în judeţul Olt, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni şi 72 de abateri de la normele contravenţionale. În intervalul 18 – 19 iulie a.c., 91 de poliţişti cu atribuţii pe linie de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi acţiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, împreună cu jandarmi, au acţionat în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.  Au fost efectuate 22 de controale, la baruri, cluburi de noapte, discoteci, în urma cărora au fost constatate 6 infracţiuni, au fost prinşi 6 suspecţi de infracţiuni şi au fost aplanate 26 de stări conflictuale. Pe linie rutieră, au fost reţinute 17 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare. Acţiunile s-au soldat cu aplicarea a 72 de sancţiuni contravenţionale (38 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 11 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – pentru consum de alcool şi 18 la alte acte normative), în valoare totală de 3793 lei.
Claudia Radu, purtător de cuvânt IPJ Olt

Între cei care s-au ales cu dosare penale se află trei olteni care au fost prinşi conducând maşini aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Astfel, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Nicolae Iorga, din localitate, l-au depistat pe L. Ştefan, de 24 ani, din comuna Verguleasa, care conducea autoturismul, având permisul de conducere reţinut pentru infracţiunii cu alcoolemie peste limita legală. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Corabia, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Matei Basarab, l-au depistat pe P. Vasilică, de 50 ani, din localitate, care conducea autoturismul, având o concentraţie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Şi poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control trafic rutier, pe DN 65-E574, pe raza comunei Găneasa, au oprit pentru control autoturismul condus de S. Mihai, de 24 ani, din municipiul Slatina, anunţă IPJ Olt. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica