vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul vrea să ajute fermierii afectaţi de grindină

Fermierii mehedinţeni ale căror culturi au fost afectate de grindină ar  putea fi scutiţi de la plata impozitului pe profit, măsura fiind luată în calcul în cadrul comisiei de  dialog social care s-a desfăşurat  la prefectură. Prefectul de Mehedinţi  a cerut reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală  o evaluare a  pagubelor  pentru începerea demersurilor. În cadrul comisiei de dialog social, întrunită la sediul Prefecturii Mehedinţi, prefectul Nicolae Drăghiea a cerut  o evaluare a pagubelor pentru a fi făcute demersurile necesare scutirii fermierilor afectaţi de grindină, de la plata impozitului pe profit.  O comisie de specialitate se va ocupa de evaluarea pagubelor.

Am încercat să formăm comisiile de specialitate şi în funcţie de ce va constata comisia pe agricultură vom întocmi fişele cu calamităţile pe zonele respective.
A declarat prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea

Întrebat dacă există posibilitatea ca fermierii ale căror culturi au fost afectate de grindină, să fie scutiţi de la plata impozitului pe profit, prefectul de Mehedinţi a răspuns afirmativ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este posibil, dar sperăm că va apărea un nou act legislativ ca să fie acoperite aceste  pagube  şi în 2014.
A declarat prefectul Nicolae Drăghiea

În urma vijeliei însoţită de grindină, în Mehedinţi au fost afectate peste 5000 de hectare de rapiţă, grâu, floarea soarelui şi porumb din localităţile Pătulele, Gârla Mare, Vânători, Vrata.
Primele demersuri pentru ca fermierii mici să fie scutiţi de la plata impozitului pe profit în cazul în care culturile le-au fost distruse de calamităţi, au fost făcute de Asociaţia Producătorilor Agricoli (APA) Mehedinţi, care a înaintat Prefecturii Mehedinţi, în cursul săptămânii trecute o adresă pentru formarea unei comisii care să evalueze pagubele.

Facem o adresă către primăriile localităţilor  afectate, către Prefectura Mehedinţi, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Administraţia Fiscală, în vederea formării unei comisii care să evalueze pagubele produse de grindină. Dacă pagubele depăşesc 30%, există posibilitatea ca fermierii afectaţi să fie scutiţi de la plata impozitului pe profit.
A declarat cu ceva timp în urmă  preşedintele APA Mehedinţi, Cornel Stroescu

Anul trecut Guvernul a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru ca fermierii care au fost afectaţi de calamităţi în anul 2013 să fie scutiţi de la plata impozitului pe profit în condiţiile în care culturile au fost distruse în proporţie de cel puţin 30%.Proiectul de ordonanţă mai preciza ca în cazurile în care impozitul a fost plătit, fiscul va emite o decizie de anulare, iar sumele vor fi restituite.

Politica