luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-au oprit în semifinale

Faptul că au fost gazdele turneului semifinal nu i-a mai condus pe juniorii craioveni către o nouă calificare. Biletul pentru marea finală a fost acontat de Dinamo Bucureşti, care a spulberat în al doilea joc al competiţiei gruparea din Bănie.
Viitorul a păşit cu dreptul în etapa inaugurală, învingând Universitatea Cluj, partidă în care juniorii craioveni au avut de muncă în compania omologilor ardeleni.
La finalul timpului regulamentar, tabela a consemnat o egalitate la unu, prin golurile craioveanului Bârzan(54) şi clujeanului Ganea(28). De la punctul cu var, ajutaţi de experienţa căpătată la turneul zonal, elevii lui Guşatu au învins fără probleme «şepciile roşii», scor 5-3.

Victoria i-a dus pe craioveni în fruntea clasamentului, însă pentru a se menţine la înălţime aveau nevoie să îşi dubleze performanţa cu o nouă izbândă, în faţa rivalei de moarte a Craiovei, Dinamo Bucureşti.
Din nefericire pentru juniorii din Bănie, bucureştenii au fost cu mult peste aceştia în privinţa calităţii jocului, elevii lui Guşatu suferind o înfrângere usturătoare.
Cinci “boabe” au trimis “câinii roşii” în plasa porţii apărate de Vlad, autori fiind Pădureţ(7), Grigore(25), Gheorghe(37), Bardaş(58) şi Kovacs(65). Ca atare, în urma eşecului din a doua etapă, gruparea craioveană nu a mai putut spera la finala mare, iar pentru finala mică şansa nu îi era condiţionată de propriile puteri.

Elevii lui Guşatu, “muşcaţi” de cinci ori de “câinii roşii”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta a stat la cheremul dinamoviştilor care, pentru ca Viitorul Ştiinţa să meargă în lupta pentru bronz, trebuiau să se impună în faţa clujenilor, ceea ce nu au făcut-o, deşi puteau risca să piardă prezenţa în ultimul act dacă formaţia ardeleană îşi adjudeca toate punctele.
Ultima etapă a turneului semifinal găzduit de „Ion Oblemenco”, cea care a pus faţă în faţă grupările vizitatoare, s-a încheiat duminică cu veşti proaste pentru trupa pregătită de Guşatu.

„U” Cluj a ieşit victorioasă la loviturile de departajare, în timpul regulamentar cele două combatante neputând fi despărţite, iar formaţia clujeană va merge în finala mică, în detrimentul craiovenilor.
Pentru acest turneu, antrenorul principal al juniorilor Viitorului Ştiinţa s-a folosit de următorul lot: portari – Vlad Andrei, Bobonete Andrei, jucători de câmp – Borta Florin, Olteanu Constantin, Constantinescu Raul, Bogdan Robert, Guşatu Alexandru, Ţoiu Bogdan, Băloi Andrei, Bârzan Radu, Mihăilă Valentin, Gunie Răzvan, Gârbiţă Alexandru, Găbuleanu Adrian, Bongoc Mihai, Popescu Răzvan, Vintilă Robert, Butoi Viorel, Marcof Ştefan, Dobre Andrei, Screciu Vladimir.

–––-

REZULTATE GRUPA A II-A TURNEU SEMIFINAL
Viitorul Ştiinţa Craiova – Universitatea Cluj    1 – 1 (5-3, d.p)
Viitorul Ştiinţa Craiova – Dinamo Bucureşti    0 – 5
Dinamo Bucureşti – Universitatea Cluj    2 – 2 (4-2, d.p)

Politica