marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Călinoiu, critică sindicaliştii FNME

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că sindicaliştii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) aflaţi de opt zile în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) se află acolo ca să îşi plătească unele păcate pe care le-au săvârşit în trecut, arată AGERPRES.
Sursa citată mai arată că şeful CJ Gorj a catalogat protestul sindicaliştilor ca fiind unul “periodic”, în sensul că ar sta în faţa sediului CEO doar pe timpul zilei, iar noaptea ar înceta greva foamei.

Ei dacă ar fi acolo să îşi plătească unele păcate pe care le-au săvârşit în perioada trecută, e bine, mai scapă de ele. Dacă se gândesc că mai susţin interesele unora sau altora pe care i-au băgat într-o stare nesigură (…), dacă ei cred că au dreptate la ora actuală se înşală. Eu am înţeles că treaba cu greva foamei e cam periodică. Eu îmi aduc aminte de greva foamei făcută de profesoara Anghel când nu mai puteau trăi oamenii cu banii primiţi, motivul care stă la baza grevei foamei a celor care ar trebui să răspundă de firmele falimentate ale sindicatelor, de banii luaţi din CEO şi duşi într-o parte sau alta şi nu în interesul oamenilor, ci al lor.
A susţinut Ion Călinoiu, vicepreşedinte al PSD, potrivit AGERPRES

Trei sindicalişti FNME au intrat, pe 21 mai, în greva foamei pe perioada nedeterminată. Aceştia protestează faţă de abuzurile comise de conducerea CEO, susţinând că nu vor renunţa la protest dacă administraţia nu va lua măsuri concrete pentru rezolvarea cerinţelor acestora.
La sfârşitul săptămânii trecute, unul dintre cei trei sindicalişti aflaţi în greva foamei a fost transportat la spital şi internat la Secţia de Cardiologie, în prezent starea lui îmbunătăţindu-se, iar începând de miercuri, locul său la protest a fost luat de Dumitru Popa, vicepreşedinte al FNME, mai scrie AGERPRES.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica