vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maternitatea Spitalului Filantropia a fost renovată

Lucrările la modernizarea maternităţii au început încă de anul trecut. Maternitatea de la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Nr. 2 Craiova a fost renovată, în interior. Investiţia totală efectuată în clădirea maternităţii a fost de 2.251.689 lei.
Au fost igienizate şi reparate saloanele, sălile de tratament, camera de sterilizare, holurile, băile dar şi încăperile anexe.
S-au achiziţionat 21 paturi de spital şi aparatură medicală nouă, precum mese ginecologice, monitoare de funcţii vitale, măsuţe instrumentar dar şi echipamente IT, calculatoare, imprimante şi mobilier medical, tărgi mobile.

Viitoarele mămici pot să nască într-o maternitate cu condiţii moderne în care tot mobilierul este schimbat, există aer condiţionat, saltele, cearceafuri, jaluzele noi, toate acestea reprezintă o parte din achiziţiile realizate în ultimul an la maternitatea Filantropia.
Primarul din Bănie a fost mulţumit de aspectul maternităţii per total. A avut şi menţiuni: clădirea este foarte spaţioasă şi utilităţile ating sume mari. Nu s-a putut schimba faţada clădirii care găzduieşte Maternitatea Filantropia fiindcă este monument istoric.
În plus, edilul Băniei a anunţat că o parte din secţiile Spitalului Filantropia vor fi mutate la spitalul care se va construi lângă spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova.

Am fi vrut să dispară acele saloane mari ca să fie mai multă intimitate pentru mămici, clădirea este foarte înaltă, nu putem opera pe ea pentru că e monument istoric, utilităţile ne costă foarte mult la acest spital, fiindcă sunt spaţii generoase, va rămâne pe loc pentru că este monument istoric, nu vom putea să o mutăm sau să demolăm şi să construim în această curte un spital nou şi de aceea ne-am reprofilat pe scheletul care este în curtea spitalului de Boli Infecţioase unde cele mai multe dintre secţiile spitalului Filantropia vor fi mutate acolo, cel mai probabil investiţiile vor începe anul viitor în noul spital, sper să terminăm foarte repede.
Lia Olguţa Vasilescu, primarul Municipiului Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alice Gavrilă, managerul Maternităţii Filantropia s-a declarat foarte mulţumită de renovările efectuate la maternitate, spunând că au reuşit să o resusciteze.

Mulţumesc doamnei primar care ne-a sprijinit şi ne-a deschis uşile tot timpul când am mers spre Primărie, bine aţi venit în bătrâna maternitate resuscitată, acum doi ani când am preluat mandatul de manager, împreună cu colegele mele, am plecat cu frică la drum, dar înmânate de dorinţa de a schimba am acţionat şi aici în maternitate rezultatele au fost obţinute în echipă, ne-au ajutat şi colegii noştri, doctori, eforturile au fost îndreptate către pacienţi, să fie mulţumiţi de condiţiile de cazare, hrană, medicamente, materiale sanitare care nu se mai cumpără în Spitalul Filantropia de către pacienţi. Înainte ne era ruşine că suntem doctori în Spitalul Municipal, acum e cazul să se mândrească, că lucrează în condiţii optime medicale, cu tot ce putem oferi prin diagnostice de calitate, prin aparatură performantă.
A declarat dr. Alice Gavrilă, manager Maternitatea Filantropia

Directorul medical al Maternităţii Filantropia, Lorena Dijmărescu, a precizat că în urma igienizării spitalului, secţia de neonatologie dispune acum de incubatoare şi poate primi bebeluşii nou-născuţi.

În sălile de operaţie beneficiem de un aparat pentru intervenţii chirurgicale de ultimă generaţie, în sectorul de neonatologie au fost achiziţionate incubatoare, secţia aceasta a început să primească urgenţe şi cazuri foarte grave din tot judeţul şi judeţele învecinate, putem asigura asistenţă nou-născuţilor prematuri cu greutate mică la naştere, până acum nu aveam voie să-i ţinem din cauza gradului spitalului.
A spus dr. Lorena Dijmărescu, directorul medical al Maternităţii Filantropia

–––-

Olguţa Vasilescu ar dinamita Spitalul Judeţean

În timp ce Consiliul Judeţean Dolj investeşte masiv în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, pentru a-l aduce mai aproape de standardele europene, edilul-şef al Băniei declară că l-ar dinamita.

Dacă nu avem un spital regional şi municipal degeaba ne agităm noi.(..)am reuşit să obţinem spitalul regional care se va construi pe fonduri europene la Craiova. Deja, din câte am înţeles s-a dat drumul la studiile de fezabilitate, în momentul în care se dă drumul la acte, din toamnă cred că pot deja să organizeze licitaţiile, documentaţia de proiectare şi ce mai trebuie, cred că va fi gata undeva la finalul anului 2016, dar important este că în sfârşit se vede o luminiţă, undeva în ceea ce priveşte spitalele din Craiova pentru că mie mi-e groază să ajung la spitalul nr.1, dacă e să ajungă vreun copil la secţia noastră de copii sau vreo mămică să nască la noi în Filantropia sau cineva la Boli Infecţioase măcar să se vadă că noi am încercat să facem ceva dacă în alte părţi nu s-a putut face nimic pentru sănătate. Eu nu vreau Spitalul Judeţean în subordinea mea, dacă mă forţează să-l iau, îl iau dar pun dinamită în el ca nu am ce să fac cu el, acolo nu se mai poate investi nimica, ca persoană care autorizează tot timpul construcţii şi semnează autorizaţii de construcţii eu nu aş mai bate un cui acolo, structura de rezistenţă este terminată, până în 20 cm în interior e plin de microbi, dacă te uiţi investiţia într-o clădire veche presupune mai mulţi bani decât să construieşti de la început de sus până jos. Dacă vom avea acel spital regional nu ne mai trebuie Spitalul nr.1, eu nu zic să demolăm Spitalul nr.1 mâine, ci să-l demolăm după ce vom avea gata spitalul regional, dar acel spital dacă mie mi-l predau la municipalitate vă spun sincer că nu am ce să fac cu el decât să-l dau jos şi să construiesc acolo altceva.
Olguţa Vasilescu

Politica