sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Erou la 11 ani

Copiii salvează copii. S-a întâmplat, vineri, într-o localitate olteană. Un copil de numai doi ani a căzut într-o groapă adâncă de şase metri. În groapă era apă acumulată în urma precipitaţiilor. Pompierii au fost chemaţi să îl scoată pe copil, însă deoarece diametrul gropii era de doar 30-35 de centimetri nu au reuşit. Cel care l-a salvat, a fost un puşti de 11 ani.

Pompierii Detaşamentului Slatina au fost solicitaţi să intervină vineri, 02 mai, în jurul orei 10.00, în comuna Tufeni, sat Barza, pentru salvarea unui copil, de doi ani, căzut într-o groapă cu adâncimea de circa şase metri şi cu diametrul de circa 30-35 de centimetri, în care se afla apă acumulată în urma precipitaţiilor. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de intervenţie şi un echipaj SMURD. La locul evenimnetului s-au deplasat şi Primarul localităţii şi Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Din cauza diametrului foarte mic al gropii în care se afla copilul, niciun adult nu a putut să coboare şi să-l aducă la suprafaţă pe cel mic.  Salvatorul copilului a fost un alt copil, Mădălin, în vârstă de 11 ani, care a avut curajul să coboare, cu capul în jos, legat cu o funie, şi să-l scoată din groapă pe băiatul de doi ani.
ISU Olt

Cei doi copii au fost ridicaţi în siguranţă la suprafaţă. Niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eroul de la Dolj

În urmă cu un an, un băiat de 14 ani din judeţul Dolj, devenea erou după ce a salvat dintr-o fântână un copil de 3 ani. Gabriel Ruiu, în vârstă de 3 ani, a căzut  în fântâna din curte, adâncă de 15 metri. Pompierii au încercat să îl scoată, însă tot pentru că spaţiul era îngust, niciun adult nu a reuşit să intre după copil. Cristian Becheanu, în vârstă de 14 ani şi-a riscat viaţa şi a intrat după copil. S-a lăsat legat de picioare şi coborât în fântână. L-a luat în braţe pe micuţul care plângea speriat. Ambii au fost scoşi în siguranţă.
Cristian nu era la prima acţiune salvatoare. Când avea 11 ani a scos victimele dintr-o maşină răsturnată.

Anul trecut, Cristian Becheanu, “eroul de la Segarcea”, a petrecut ziua de 1 Iunie la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Copilul a fost premiat de mai-marii ministerului. Secretarul de stat pentru Situaţii de Urgenţă şi Prefecturi din MAI, Constantin Cătălin Chiper, i-a înmânat emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent-colonelul Marian – Daniel Dragne, i-a dăruit, simbolic, o cască de pompier.
Pentru fapta sa, Cristian Becheanu a primit, din partea autorităţilor doljene, distincţia “Cel mai curajos oltean”. A fost felicitat de mai-marii judeţului şi premiat cu burse, excursii şi alte daruri.

Politica