duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vicepreşedintele AMR, verificat de CSM în cazul Duicu

Preşedintele Tribunalului Mehedinţi, judecătorul Norel Popescu, este verificat de Inspecţia Judiciară (IJ) din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu privire la implicarea acestuia în faptele de corupţie de care este acuzat şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, scrie MEDIAFAX.

Ne-am sesizat din oficiu, după ce a apărut motivarea hotărârii judecătoreşti, în care este precizat faptul că preşedintele Tribunalului Mehedinţi a dat consultaţii juridice preşedintelui Consiliului Judeţean.
Au declarat, pentru sursa citată, oficiali din cadrul Inspecţiei Judiciare

Anchetatorii au arătat că Duicu i-ar fi cerut sfatul judecătorului Norel Popescu, în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În timp ce dosarul său era pe rolul Curţii de Apel Craiova, inculpatul Duicu a cerut o consultaţie juridică judecătorului Norel Popescu, preşedinte al Tribunalului Mehedinţi la acea dată şi actual membru CSM. De remarcat că în discuţiile cu apropiaţii săi referitoare la acest magistrat, inculpatul Duicu şi Mediansky Ladislau (avocat suspendat şi secretar al Consiliului Judeţean Mehedinţi) folosesc apelativul de Norel, element ce denotă familiaritate cu magistratul.
Arată motivarea deciziei de arestare a lui Adrian Duicu dată de  Curtea de Apel Bucureşti

Magistratul Norel Popescu este membru interimar în cadrul CSM, el candidând pentru funcţia de reprezentant al tribunalelor în Consiliu. Alegerile în acest sens urmează să aibă loc în 5 mai, după ce judecătorul Toni Neacşu şi-a dat demisia din această funcţie, în urma trimiterii în judecată într-un dosar de corupţie, mai scrie MEDIAFAX.

Politica