miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unde au disparut «căutătorii de fotomodele» din centrul Craiovei

De ceva vreme, “căutătorii de fotomodele” care îşi făceau veacul pe Strada Unirii au dispărut. De asemenea, spaţiul care găzduia agenţia a fost închiriat acum de o altă firmă. Chiar să fi descoperit Savu şi oamenii lui toate “frumuseţile” Craiovei sau nu este decât urmarea unui scenariu pus în practică în toată ţara: dă lovitura şi fugi!
Ceea ce scria Ediţie Specială anul trecut, şi anume faptul că în centrul Craiovei se practică un obicei mai puţin “curat” se dovedeşte a fi adevărat. Agenţia General Models din Craiova, adică tinerii care mai că te luau cu japca să te bage într-un studio, cu promisiunea că poţi deveni vedetă, şi-a închis porţile. Şi a plecat, probabil, în alte oraşe, că doar e plină ţara de frumuseţe.
La acea vreme, directorul Andrei Savu a încercat să ne convingă că totul e în regulă. Până la urmă, din punct de vedere comercial, chiar putea fi perfect legal. Ei te pozau, tu scoteai din buzunar 69,5 lei, pentru care primeai chitanţă. Punct. Mai departe, rămâne de văzut dacă în viitor vreun craiovean va ajunge vedetă internaţională, la propunerea General Models.
Ţeapa cu agenţii fantomă de fotomodele a luat amploare în România. Andrei Savu, aceeaşi persoană care a condus afacerea la Craiova, a mai fost depistată, amendată şi alungată de prin alte oraşe ale ţării.

Iată povestea unei tinere din Bihor, care a căzut în cursă. Tânăra a relatat toată tărăşenia ziarului Bihoreanul

M-au preluat două asistente, spunându-mi că sunt specială şi că «indiscutabil» pot face carieră în promovare. Trebuie doar să fac măcar o şedinţă foto, să văd cum e. Am plătit 69,5 lei să mă înscrie în baza lor de date, la secţiunea amatori.
A povestit T. G.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce a pozat, a luat-o în primire directoarea, o anume Claudia Barbu.

Zicea că m-a ales între cei pe care vrea să-i promoveze la nivel de profesionişti, că voi face reclame TV, spoturi la companii de telefonie… S-a lăudat că lucrează cu clienţi importanţi, gen Cătălin Botezatu. Mi-a arătat un contract de reprezentare pe doi ani, zicând că trebuia semnat «urgent», deoarece «locurile sunt limitate». Preţul era de 298 euro, plătibil în rate. L-am semnat şi am plătit pe loc 450 de lei. M-a chemat a doua zi la o şedinţă foto, cerând să-mi aduc eu ţinuta. Atunci mi-am zis că ceva nu e în regulă.
A mai spus femeia

Femeia s-a trezit la realitate abia după ce şi-a sunat prietenii. S-a întors la firmă cerând rezilierea contractului, posibilitate prevăzută printr-o clauză ce oferă clientului acest drept în 30 de zile de la semnare. A fost scoasă pe uşă afară, ba chiar ameninţată că, dacă nu plăteşte şi restul de bani, va fi dată în judecată! De atunci, n-a mai călcat pe acolo. De frică. Ziarul «Bihoreanul» a căutat-o degeaba pe Claudia Barbu. Săptămâna trecută, şef la Sun Media Internaţional Models era Andrei Savu, un craiovean de 31 de ani, care a recunoscut că n-are niciun fel de studii de specialitate, ci doar «un curs de formare». Despre promisiunile pomenite de T. G., nici vorbă.

I s-a propus doar o colaborare, n-a obligat-o nimeni să accepte. Noi nu promitem clienţilor că vor apărea în nu ştiu ce reclame. Li se dă doar şansa de a face meserie în promovare dacă sunt selectaţi de partenerii noştri. Ce, o agenţie imobiliară promite vânzarea unui apartament?
S-a dat deştept Savu, fără a spune cine sunt partenerii firmei şi fără a explica de ce orădencei i s-a refuzat rezilierea contractului

Andrei Savu a fost amendat şi la Braşov, unde a lucrat cu o altă denumire “Oxygen Models”

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov a anunţat, într-un comunicat, că firma respectivă, Oxygen Models, a fost sancţionată cu amendă de 10.000 de lei şi că au fost depistate 12 persoane care desfăşurau activitatea de distribuire pliante şi selectare persoane într-o locaţie de pe strada Republicii, din municipiul Braşov, în vederea înscrierii pentru organizarea unor şedinţe foto, contra sumei de 49,5 lei.

––

«Le promitea la lume că o să joace în filme!»

Am mers ieri la sediul unde a funcţionat, până de curând, agenţia de fotomodele. Două femei care măturau scara blocului ne-au explicat:

Nu i-am mai văzut de ceva vreme pe aici. Poate că s-au mutat. Venea lume multă aici, toată ziua pe uşa blocului. Am îneţeles că le promitea la lume că o să joace în filme. Nu am intrat niciodată la ei, nu ştiu cu ce se ocupau.
A spus una dintre îngrijitoare

Sus, la etaj, biroul era ocupat, însă de o altă societate comercială. Persoana de la birou ne-a confirmat faptul că agenţia nu mai funcţionează în acel birou.

Politica