vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a demarat o anchetă la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina. Verificările sunt efectuate în contextul în care există suspiciuni că centrul a furnizat Spitalului de Urgenţă din Slatina, sânge infestat cu hepatită B. Şi Ministerul Sănătăţii a trimis la Slatina o echipă în control.

Vrem să ştim şi noi ce se întâmplă acolo, de aceea de colegii noştri de la Inspecţia Sanitară au început un control la Centrul de Transfuzii Slatina. Pe durata verificărilor, centrul este închis. Probabil că mâine va începe şi controlul de la minister.
A spus Victoriţa Diaconescu, directorul DSP Olt, pentru AGERPRES

Existenţa virusului hepatic la donatorul Centrului de Transfuzii nu a fost confirmată încă, dar există suspiciuni ridicate că ar fi infestat. Sângele acestuia a fost transfuzat unui pacient al Spitalului din Slatina. Acestuia din urmă i-au fost recoltate probe şi, potrivit unor surse AGERPRES, nu ar fi infestat. Conducerea Spitalului de Urgenţă a solicitat rearondarea unităţii medicale la un alt Centru de Transfuzii. Acum primeşte sânge de la Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noi am fost rearondaţi la un centru de transfuzii din Gorj. Am solicitat Centrului de Transfuzii Slatina să ne trimită date despre tot sângele sau produsele din sângele care provin de la donatorul suspectat de hepatită B.
Andrei Iordache, directorul SJU Slatina

Politica