vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Motru, decimată încă din start

Cele două combatante sunt despărţite în clasament de 13 puncte, dar diferenţa e şi mai clară la nivelul bugetelor. Având ca obiectiv promovarea, clubul bănăţean şi-a permis în această iarnă să transfere nu mai puţin de nouă jucători, printre care foştii prim-divizionari Daniel Opriţa, Cristian Zimmerman, Salif Nogo, Daniel Enescu sau Ionuţ Tătaru. Ultimul a fost dorit în iarnă chiar la Motru, însă Minerul nu-i putea oferi un salariu atractiv  fundaşului care primăvara trecută ajungeam în Liga I, la CS Turnu Severin. În turul actualului sezon, gorjeanul Tătaru a evoluat la CSM Râmnicu Vâlcea, unde fusese împrumutat de Pandurii Târgu Jiu. Dacă Reşiţa a impresionat la capitolul achiziţii, Motru nu l-a transferat în pauza competiţională decât pe atacantul Lucian Fărcăşanu, de la Pandurii II Târgu Jiu, unde a fost coleg chiar cu Tătaru, în sezoanele anterioare. Minerul şi-a mai completat lotul cu Răzvan Nicoloff, pe care l-a reactivat practic, după ce mijlocaşul renunţase în urmă cu un an la cariera sportivă. În schimb, echipa pregătită de Gabi Zahiu  s-a despărţit de Marcel Buciuman (FC Podari), George Răduca (Naţional Sebiş), Adelin David, Adrian Ştefan şi Constantin D. Popescu.

Cinci absenţe importante în tabăra lui Zahiu

Rămas doar cu 24 de jucători în lot, printre care şi juniorul Ionuţ Schînteie, promovat recent de la republicani, antrenorul Zahiu se confrunta cu mari probleme de efectiv înaintea meciului cu Reşiţa. Sorin Stanciu, Lucian Fărcăşanu, Valentin Hanu şi Cosmin Laurenţiu s-au accidentat la amicalele premergătoare şi nu pot juca sâmbătă, iar Victor Rada e suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem cinci titulari care nu vor juca cu Reşiţa. Rada este suspendat, Fărcăşanu este internat în spital din cauza unei răceli, iar Valentin Hanu are o fractură la coaste. Laurenţiu a suferit o entorsă la genunchi şi are piciorul în gips, iar Stanciu are o ruptură de tendon şi va fi operat vineri la Timişoara. Din păcate, ultimii doi vor lipsi o perioadă lungă. Nu ştiu când vor putea reveni pe gazon. Asta ne mai lipsea. Ei au jucat în amicale, contăm pe ei, iar acum trebuie să schimbăm jumătate de echipă. Va trebui să facem multe improvizaţii. Va fi greu, dar sper să scoatem un rezultat pozitiv sâmbătă.
A precizat directorul sportiv Mihai Cernica

Au ratat trei transferuri

Oficialul Motrului a explicat pentru Ediţie Specială Şi cauzele pentru care echipa sa l-a ratat pe portarul craiovean NicuŞor Grecu, plecat Între timp la IaŞi:
Grecu era liber de contract, după ce în tur a jucat la divizionara C Apă Craiova. A evoluat în iarna în cateva amicale pentru noi, apoi nu s-a mai prezentat. Pur si simplu a dispărut!

Minerul i-a mai dorit în pauza competiţională pe mijlocaşul George Bertea şi pe portarul Nicuşor Bănică, însă jucătorii n-au vrut iniţial să renunţe la restanţele pe care le mai aveau de încasat de la Pandurii II Târgu Jiu.  

Ei şi-au reziliat contractele cu Pandurii II dupa 25 februarie şi nu-i mai putem legitima acum. Pentru a fi declaraţi liberi, ei trebuiau să aiba depuse actele la Comisia pentru Statutul Jucătorului până pe 24 februarie. Astea sunt posibilităţile la Motru. Nu ne-am permis să facem transferuri multe. Trebuie să ne descurcăm cu lotul actual şi să încercăm să ne salvăm de la retrogradare.
A conchis Cernica

În partida-tur, cu Ştefan Nanu la timonă, Minerul a fost învinsă cu 2-0 în Valea Domanului.

Lotul Minerului pentru retur:

Daniel Popescu, Paul Trică – Claudiu Traşcă, Iulian Dragoş Iclănzan, Andrei Dicu, Cosmin Adrian Nueleanu, Marius Laurenţiu, Nicuşor Cosmin Neacşu, Cosmin Laurenţiu, Ionuţ Schînteie –  Valentin Hanu, Atilla Şoo, Sorin Stanciu, Raul Alberto Speroni, Victor Cosmin Rada, Daniel Unguru, Bogdan Chirea, Răzvan Nicoloff, Marian Stoenac, Mădălin Poenaru – Patrian Trifu, Lucian Fărcăşanu, Renato Cernica, Roland Stănescu.

Politica