vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Toate tunurile pandure aţintite pe victorie, la Galaţi

Pauza s-a încheiat pentru fotbaliştii echipelor din Liga I, iar etapele rămase se vor scurge prin picioarele celor păstraţi după mercato-ul de iarnă. La Pandurii, putem trece în revistă două mişcări destul de importante pe ambele sensuri. Plecarea lui Eric a fost repede acoperită de repatrierea lui Nistor, cel puţin până la vară, dar acum rămâne de văzut dacă lipsa gleznei fine de brazilian a lui Eric, va fi compensată de creativitatea şi talentul lui Nistor. Deşi nu s-a putut impune în campionatul francez, la o echipă de a doua jumătate a clasamentului, Nistor poate redeveni în această primăvară “vedeta” care l-a propulsat pe lista de achiziţii a formaţiei din Hexagon. Repausul de luni bune a lui Matulevicius, a pus gânduri serioase vicecampioanei României  în aducerea unui vârf autentic, care să se integreze în echipă cel puţin la fel de bine ca lituanianul, până acesta îşi va recăpăta forma sportivă. Elev de a lui Pustai la Mediaş şi liber de contract, Bud s-a băgat pe fir şi a ajuns în oraşul lui Brâncuşi. Folosit de “profesor” ca titular în trei dintre amicalele susţinute în Antalya, dar introdus o bună parte din joc şi în celelalte două, Bud pare soluţia potrivită pentru atacul gorjenilor, cel puţin provizorie, Pustai susţinând într-o conferinţă de presă, că sunt discuţii pentru aducerea unui nou vârf.

Noi mai aşteptăm un atacant, mai este timp. Dacă vine o să îl vedeţi, sunt semnale, de asta v-am şi zis că mai aşteptăm încă un transfer. Sperăm că se va concretiza. Până atunci, vom vedea la jocurile oficiale, dacă Bud este o soluţie pentru compartimentul de atac. Aştept să îl văd într-un meci oficial, să văd dacă are acel apetit de gol.
A explicat Pustai, caracterizând un vârf ideal pentru Pandurii

De altfel, tehnicianul Pandurilor se gândeşte serios şi la modificări în sistemul de joc, modelul cu o pereche de închizători urmând să fie păstrat doar pentru deplasări, iar în acelaşi timp Pustai va aborda o linie mediană ceva mai flexibilă, cu un triunghi mobil care să compenseze lipsa de acurateţe şi pasă decisivă a lui Eric, precum şi eficienţa din faţa porţii a lui Matulevicius.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În deplasare, probabil că veţi vedea tot doi închizători, dar vom avea un triunghi destul de mobil în zona centrală. Să sperăm că, faţă de evoluţiile din tur, vom suplini lipsa pasei decisive sau finalizarea lui Eric printr-un joc colectiv, mai ales la mijlocul terenului. Eric era un pic mai individualist, dar avea şi execuţia finală şi pasa finală.
A declarat Pustai

Deci, pentru meciul de la Galaţi, ce va avea loc sâmbătă cu începere de la ora 19.00(Digisport 1), nu vom avea parte de surprize mari din partea profesorului în ceea ce priveşte sistemul tactic, dar v-a fi interesat de văzut ce formulă de start va prefera Pustai pentru a topi oţelul lui Lienen. Despre partida în sine de la Galaţi, putem afirma că victoria va fi râvnită de ambele formaţii, mai ales că gălăţenii au nevoie disperată de puncte, aflându-se la pragul retrogradării, iar Pandurii nu au voie să greşească niciun pas în lupta pentru al doilea an consecutiv în cupele europene. În tur, Pandurii s-au impus cu 2-1, după ce au fost conduşi la pauză, dar Paraskevas şi Eric, în ultimul minut al jocului, au păstrat punctele acasă. Pustai nu prevede un meci uşor la Galaţi, din contră se aşteaptă la un joc disputat, în care cele trei puncte puse în joc nu au destinatar prestabilit.

Este un meci dificil, ca orice alt meci din acest campionat. Să sperăm că vom reuşi să avem evoluţiile bune din jocurile din deplasare din turul prelungit. Este o echipă cu un joc destul de pragmatic, foarte periculoasă la faze fixe, acum să vedem ce stil de joc vor aborda în acest retur, pentru că una este la jocurile de verificare şi alta în jocurile din campionat.
A prefaţat într-o conferinţă de presă partida de la Galaţi, Cristi Pustai

În altă ordine de idei, Pandurii vor ataca victoria la Galaţi fără Matulevicius, Predescu şi Mingote, primii doi fiind în recuperare, iar portughezul accidentat.

Politica