vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şahiştii CSM Craiova s-au întors cu un sac de medalii de la Căciulata

Craiova se dovedeşte un bun izvor de talente nu numai la sporturile dinamice, ci şi la aşa denumitul sport al minţii, şahul. În intervalul 1-9 februarie, cinci şahişti-elevi ai clubului CSM Craiova au participat cu succes la Concurs Naţional Şcolar “Elisabeta Polihroniade”, desfăşurat la un hotel din Căciulata. Competiţia a adunat la linia de start elevi-şahişti din toată ţara, întrecerea consumându-se pe 12 categorii de vârstă, fete şi băieţi(U7, U9, U11, U13, U15 şi U17 ani). Craiova a fost reprezentată de cinci sportivi, legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal, şahişti ce au obţinut rezultate cu mult peste aşteptări. Podiumul a fost practic asaltat de ambasadorii clubului din Bănie la acest concurs, care sub comanda maestrului Adrian Georgescu, au reuşit să îl calce de 12 ori, fiecare sportiv obţinând cel puţin o medalie.

Astfel, la categoria U17, Cîrlig Ioana-Andreea a strălucit la trei probe, obţinând două medalii de aur, la şah rapid şi şah practic, şi o distincţie de argint la şah blitz, fiind urmată îndeaproape de vâlceanca  Stanciu Ioana-Georgiana, care a urcat pe prima treaptă a podiumului la şah dezlegări, şi s-a clasat pe a doua poziţie în ierarhie la şah rapid şi şah practic, iar tot la aceeaşi categorie de vârstă, Ciocan Clara s-a întors cu o medalie de argint la şah dezlegări şi un bronz la şah blitz. La fete U15, o altă şahistă care practică acest sport pentru CSM Craiova, dar locuieşte în Râmnicu-Vâlcea, Bitică Ştefania, a prins prima treaptă a podiumului la proba de şah rapid şi şah practic şi s-a clasat pe locul doi la proba de şah blitz.

Bitică Ştefania şi Cîrlig Andreea s-au calificat la mondialul de şah din Brazilia

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ultimul menţionat, dar nu cel din urmă, cel mai mic dintre reprezentanţii CSM Craiova, Stoican Cristian(10 ani), care în ciuda vârstei sale fragede, a reuşit să sfideze diferenţa de vârstă şi a obţinut medalia de argint la o categorie superioară(U15), în proba de şah blitz. Graţie performanţelor reuşite la turneul amintit, două dintre şahistele CSM Craiova au dobândit califacarea la Campionatul Mondial de Şah din Brazilia, ce se va desfăşura în perioada octombrie – noiembrie 2014. Astfel, Cîrlig Ioana-Andreea şi Bitică Ştefania se vor afla în lotul naţional al României, la mondialele şahului din America de Sud. Cum am menţionat anterior, rezultatele competiţiei de la Căciulata au fost peste aşteptări, antrenorul care se ocupă de secţia de şah a CSM Craiova, fiind foarte mulţumit de parcursul elevelor şi elevului său la concursul naţional şcolar.

A fost o ediţie foarte reuşită pentru sportivii clubului nostru, iar două dintre fete, Cîrlig Ioana şi Bitică Ştefania au obţinut două rezultate de excepţie, calificându-se la mondialul de şah din Brazilia. Rezultatele au fost cu mult peste aşteptări, dar acest lucru este de bun augur şi ne dă speranţe pentru campionatul naţional de copii şi juniori din aprilie, care se va desfăşura tot la Căciulata. Ne dorim ca şi de la campionatul naţional să ne întoarcem cu rezultate bune, pentru că avem sportivi de calitate, care muncesc mult şi pot face performanţă în această ramură a sportului.
A declarat antrenorul secţiei de şah a CSM Craiova, Georgescu Ion

Acesta a continuat, făcând câteva referiri în privinţa participării celor două sportive la Campionatul Mondial din Brazilia.

Despre performanţa celor două fete, care s-au calificat de la mondialul de şah din Brazilia, ar mai fi de precizat că acestea vor fi nevoite să îşi asigure singure cheltuielile de transport şi cazare pentru a lua parte la acest concurs de mare anvergură. Ţin pe această cale să fac un apel către eventualii sponsori, oameni de afaceri, din Craiova şi Râmnicu-Vâlcea, dacă sunt dispuşi şi pot să le ajute pe aceste două sportive de performanţă, în limita posibilităţilor, pentru a le uşura participarea la mondialul brazilian de şah.
A încheiat Georgescu

Rezultate sportivi CSM Craiova la Concursul Naţional Şcolar „Elisabeta Polihroniade” 2014, desfăŞurat în perioada 1-9 februarie la Căciulata

Cîrlig Ioana-Andreea (U17) – locul I (şah rapid), locul I (şah practic), locul II (şah blitz)
Bitică Ştefania (U15) – locul I (şah rapid), locul I (şah practic), locul II(şah blitz)
Stanciu Ioana-Georgiana (U17) – locul I (şah dezlegări), locul II (şah rapid), locul II (şah practic)
Ciocan Clara (U17) – locul II (şah dezlegări), locul III (şah blitz)
Stoican Cristian (U15) – locul II (şah blitz)

Politica