vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caracal. Rămăşiţe umane, găsite într-o pădure. Dincă spune că sunt ale Luizei

Rămăşiţe umane au fost găsite de anchetatorii implicaţi în cazul Caracal, într-o pădure de lângă oraş. Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariţiei şi uciderii, aşa cum el a declarat, a două fete, susţine că rămăşiţele sunt ale Luizei Mihaela Melencu, tânăra de 18 ani, din Dioşti.

Gheorghe Dincă a participat la căutările demarate de procurorii DIICOT şi poliţişti, bărbatul indicând că rămăşiţele umane găsite de anchetatori într-o pădure de lângă Caracal ar fi ale Luizei Melencu, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Rămăşiţele umane găsite urmează a fi expertizate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luiza Mihaela Melencu a dispărut pe 14 aprilie, după ce a fost luată la ocazie de Dincă,

Între timp, sâmbătă, procurorii DIICOT au anunţat că rezultatele analizelor efectuate la probele luate din butoiul din curtea lui Dincă au indicat ADN-ul Alexandrei Măceşanu, copila de 15 ani din Dobrosloveni, Olt, pe care bărbatul din Caracal a recunoscut că a ucis-o şi spune că i-a incendiat cadavrul.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei”, se arată în comunicatul DIICOT.

Familia ar urma să ceară o contraexpertiză internaţională pentru aflarea adevărului, după cum susţine unchiul fetei, Alexandru Cumpănaşu.

Gheorghe Dincă ar fi spus la audieri că a ucis-o pe Luiza cu o lovitură de pumn, scenariu descris şi în cazul Alexandrei, iar apoi a aruncat cadavrul în Dunăre.

Sursele judiciare au declarat, pentru mediafax.ro, că ucigaşul a spus că a pus cadavrul Alexandrei în butoi, iar deasupra a mai pus vaselină, carton bitumat şi cârpe, pentru a creşte temperatura.

Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, a declarat sâmbătă că bărbatul a spus că a crezut că cele două adolescente Alexandra şi Luiza erau prostituate. „Şi-a menţinut declaraţiile (că le-a omorât pe cele două fete – n.r.), a dat indicii pentru a se lămuri cazul. Deci a cooperat, pe scurt. (…) Luiza şi Alexandra nu erau prostituate. El a crezut că sunt prostituate. Asta a fost în mintea lui. A recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu ele. Susţine că sunt doar două victime. A cooperat cu organul judiciar, a dat indicii şi ancheta are un curs favorabil”, a precizat Lascoschi, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Politica