VIDEO/ Lupi cu chef de joacă, într-o pădure din  Parcul Natural Portile de Fier

VIDEO/ Lupi cu chef de joacă, într-o pădure din  Parcul Natural Portile de Fier

O cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiştii Romsilva într-o pădure din Parcul Natural Porţile de Fier a surprins mai mulţi lupi jucându-se în zăpadă. Imaginile au fost publicate pe pagina da facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva.

Prădători foarte eficienți și șireți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.

Folosesc diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.

În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani”, spun reprezentanţii Romsilva.

Aceştia reamintesc că România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.
“Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, este situat în sud-vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.

Pe raza Parcului Natural Porțile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice”, mai adaugă reprezentanţii Romsilva.