marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copiii de la “Dance Beat” din Craiova, pe podium la “Viena Fest Info Dance 2018”

Scoala de dans “Dance Beat” din Craiova a participat cu 77 de copii, pasionati de dans, la “Viena Fest Info Dance 2018”. Competiţia din Viena a fost una de amploare, unde au participat aproximativ 3.000 de dansatori din 17 ţări. Acestia au evoluat cu peste 300 de coregrafii, concomitent, pe trei scene amenajate pe categorii de varsta: mini, children si juniori.

 

FORMATII si PREMII

Famous” este numele de scena pentru cea mai tanara formatie de dans din cadrul scolii Dance Beat. Micuti dar minunati. La inceput de drum dar deja faimosi. Copii cu varste cuprinse intre 4 -7 ani ce ne incanta privirile cu pasii lor marunti dar pe ritm de dans. Acestia au obtinut la Viena:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Locul 1 – Country Dance
  • Locul 2 – Monkey Dance

Star Beat” este urmatoarea trupa ca grupa de varsta. “Micile stelute ale scolii de dans ce muncesc din greu danseaza non stop fapt confirmat chiar de parinti se straduiesc sa ramana cei mai stralucitori din mica noastra galaxie “Dance Beat”- Simina Eftenie, coregraf . Trupa a obtinut:

  • Locul 3 – Phantom of the Opera
  • Locul 2 – Hip Hop Dance
  • Locul 2 – Gipsy Dance

Dynamic” – “Dupa cum va dati seama si sunt dinamici, energici bine antrenati si muncitori. Foarte ambitiosi si doritori de multe trofee. Cele 4 ore de antrenament pe saptamana sunt intense si foarte DYNAMICE!” – Ana – Maria Trasca, coregraf. Au obtinut:

– Locul 1 – Hip Hop Dance

– Locul 2 – Trolls Dance

– Locul 4 – Gipsy Dance

Style Dance” – Ei bine, am ajuns la „varstnicii” scolii de dans.Sunt bine pregatiti si ei stiu asta sunt constienti de nivelul lor si de efectul pe care il au asupra juriului si publicului. “Cel putin noi ii privim printre lacrimi de fiecare data cand zguduie scena. Sunt la varsta adolecentei si uneori ne confruntam cu mici dificultati si asta pentru ca ne place sa ne numim o familie si in familie se discuta orice. Suntem prieteni cu totii si incercam sa le tinem timpul ocupat cu lucruri importante cum ar fi hobbyurile. Lor le reuseste !” – Simina Eftenie, coregraf. Au obtinut:

  • Locul 1 – Hip Hop Dance
  • Locul 1 – Harry Potter Dance
  • Locul 5 – Tribal Dance

Scoala de dans “Dance Beat” a concurat si la categoria solo, unde Anghel Daria Maria a obtinut Locul 2 cu Bollywood Dance, iar Grigorie Alisia Isabela Maria a obtinut locul 7 cu Chicago Dance. Pe podium a urcat si duo-ul format din Economu Adriana si Giuglea Ramona care a obtinut locul 1 cu Bollywood Dance.

Membrii juriului au fost impresionati de prestatia scolii “Dance Beat” si au acordat un premiu special: participarea fara taxa de concurs la “Viena Fest Info Dance 2019”. “Avem un an la dispozitie sa aratam din nou ca suntem cei mai buni” – Eftenie Simina, coregraf.

Scoala de dans “Dance Beat” se pegateste pentru a participa pe 28 şi 29 aprilie, la “Crowd International Dance Festival 2018” la Salonic, în Grecia. Copiii au inceput deja antrenamentele, hotarati sa urce pe podiumul grecesc. “Este greu pentru noi, parintii, să susţinem toate cheltuielile pe care le presupune un astfel de concurs: costume, transport, cazare. Dar bucuria si daruirea cu care danseaza copiii nostri ne motiveaza.” – Raluca Anghel, parinte. „De obicei alegem să mergem la două competiţii internaţionale, în fiecare an.

Suntem invitati si ne-am dori să participam la mai multe concursuri in afara tarii, dar, din păcate, toate cheltuielile implicate de acestea revin părinţilor. De la transport, cazare, masă, costume, până la taxa de participare în concurs. Este destul de greu, însă avem parte de susţinerea lor, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Copiii muncesc mult şi au înţeles că orele suplimentare şi antrenamentele serioase sunt cheia succesului. Pentru Viena ne-am pregătit din luna septembrie, iar premiile câştigate ne motivează să mergem mai departe cu şi mai multă ambiţie. La Viena, copiii au primit cupe, medalii şi diplome. Ar fi extraordinar dacă am avea un sponsor care să ne mai ajute cu cele necesare“, a declarat Ana-Maria Traşcă, coregraf.

Politica