vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: ERORILE ÎN GESTIONAREA BANILOR PUBLICI AFECTEAZĂ RITMUL DEZVOLTĂRII

Victor Gogonea, secretar general ALDE Dolj: „Este nevoie de o schimbare de atitudine în sensul unor rigori mult mai mari privind cheltuirea banilor publici la toate nivelurile

Realitatea conturilor de execuție întocmite pentru exercițiul bugetar al anului 2016 (sub ”competenta”guvernare tehnocrată) dezvăluită de raportul Curții de conturi arată un puternic deficit de rigoare în utilizarea banilor publici la toate nivelurile de gestiune ale societății românești.

Peste 20 000 de cazuri de abateri de la disciplina financiară, prejudicii de aproape 700 milioane de lei, erori financiar contabile de peste 9 miliarde de euro, toate aceste date arată un tablou al deficitului de rigoare menit să îngrijoreze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În același timp este deasemenea îngrijorător faptul că bani importanți alocați dezvoltării infrastructurii, de exemplu, nu au fost cheltuiți. Aproape 120 de milioane de euro bani de la bugetul de stat pentru drumuri și autostrăzi nu au fost cheltuiți!

Noi considerăm că aceste cifre trebuie intens popularizate pentru a trage un serios semnal de alarmă. Fără o schimbare de atiudine în sensul unei rigori radical îmbunătățite atât în gestiunea banilor publici cât și în procesul de absorbție al banilor europeni nu putem spera nici la drumuri mai bune nici la autostrăzi și nici la spitale regionale sau infrastructură modernă de educație.

Inclusiv la noi în județul Dolj e important ca atitudinea față de banii publici să fie una rațională astfel încât aceștia să nu fie direcționați exclusiv pe consum și administrare ci spre investiții și dezvoltare.

Politica