vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reorganizare la „satelit” și juniori

Cu mulți jucători cedați în liga secundă, CSU 2 Craiova va miza pe mulți copii, iar șeful centrului, Silviu Bogdan, spune că acest lucru este unul benefic pentru club.

Reunită de o săptămână, echipa satelit a CSU Craiova se pregătește pe plan local la Aripile”, apoi în februarie vor urma și ceva amicale. Momentan antrenorul Cornel Papură dispune de un nucleu de jucători, în marea lor majoritate care provin de la republicanii A (Under 19), iar acest lucru a fost explicat de Silviu Bogdan, șeful centrului de copii și juniori.

În această iarnă, clubul nostru este într-o reorganizare totală. Vom avea un director tehnic la grupele mari, inclusiv la echipa a doua. Am hotărât ca jucătorilor de 19-20 de ani să le dăm șansa să meargă în Liga a II-a sub formă de împrumut, iar la echipa a doua să promovăm juniorii din centru. Jucătorii împrumutați pot fi rechemați oricând la Craiova pentru a fi reintegrați pentru prima echipă. Seria a 4-a din care face parte echipa a doua a clubului este destul de puternică, iar noi am făcut o impresie frumoasă până acum. Vom continua acest parcurs, ne vom juca șansa în continuare”, a declarat Silviu Bogdan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din această iarnă satelitul”, care este pe locul secund în C4, la 7 puncte de liderul CS Șirineasa, nu se va mai baza în retur pe 3 piese grele: Raul Hreniuc, Alex Popescu, ambii la Academica Clinceni, și Robert Petre la FC Argeș. Tot la piteșteni va rămâne în continuare și Radu Bîrzan, iar în liga a doua vor evolua Sergiu Jurj la Chindia Târgoviște, Ștefan Vlădoiu la Voința Snagov, Alin Manea la Dacia Unirea Brăila și Angelo Iuga la UTA Arad. De asemenea Stephan Drăghici va juca în prima ligă la Juventus București.

La capitolul reorganizare în centrul juvenil, până acum, craiovenii au făcut ceva mutări fiind aduși tânărul trecut și pe la academia celor de la Manchester City, Bruno Vienescu, un craiovean care și-a făcut junioratul la cluburi din Bănie, precum și italianul Alessandro Zinnari. Primul va fi coordonator tehnic, iar italianul se va ocupa de supervizarea activității juniorilor U17 și U19. S-au produs de asemenea și unele modificări în cadrul staff-ului tehnic, urmând ca din această iarnă la juniorii U19 să antreneze fostul internațional Florin Șoavă, cel care mai pregătise republicanii de la Gaz Metan CFR Craiova, precum și pe divizionarele C, CS Podari și CSO Filiași. Șoavă l-a înlocuit pe Petrișor Bondrea, cel care a lăsat echipa neînvinsă pe prima poziție în seria 6-a. Tot la juniorii mari, portarii vor fi pregătiți de Robert Tufiși, iar Tibi Lung urmează să antreneze la grupele mici. Celelalte grupe de juniori ale CSU vor fi pregătite în acest an după cum urmează: juniorii U17 de Dragoș Bon, juniorii C (2003-2004) de Alex Stoica, juniorii D (2005) de Bogdan Vrăjitoarea, juniorii D1” (2006) de Nelu Petrișor, juniorii E” (2007) de Nelu Petrișor, juniorii E1” (2008) de Alin Dobrotescu și juniorii F” (2009) de Alin Dobrotescu.

Politica