vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul Nicolae Drăghiea a luat «bătaie» de la Cican

Preşedintele PDL Orşova, Adrian Cican a câştigat procesul cu prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, cel care l-a declarat incompatibil în funcţia de consilier local, decizia Curţii de Apel Craiova fiind irevocabilă.
Pe portalul Curţii de Apel Craiova se arată că prefectul de Mehedinţi nu numai că a pierdut procesul dar are şi de achitat şi suma de 1 000 lei, cheltuieli de judecată. Adrian Cican a declarat că imediat ce va primi certificatul de grefă, îl va trimite la DNA, ANI, dar şi Comisiei de Disciplină a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, unde l-a reclamat pe prefect pentru abuz.

Câştigul este al justiţiei şi nu este al meu. Justiţia a demonstrat că acest prefect de Mehedinţi a luat decizii ilegale. Acum pot să spun ilegale, în baza sentinţei irevocabile pe care a dat-o Curtea de Apel Craiova privind incompatibilitatea mea şi faptul că s-a pronunţat fără să aibă acest drept. Voi lua certificatul de grefă pe care îl voi trimite Direcţiei Naţionale Anticorupţie care a ridicat documentele în original privind revocările mele şi mai mult decât atât, îl voi trimite Agenţiei Naţionale de Integritate care nu s-a pronunţat din cauza procesului cu domnul prefect şi în a treia etapă, îl voi trimite Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor publici şi Comisiei de Disciplină pentru că eu pe dânsul (n.r. prefectul Drăghiea), am reuşit să îl pun în Comisia de Disciplină pentru exact aceeaşi cauză, că s-a pronunţat pentru incompatibilitate neavând acest drept.
A declarat Adrian Cican

Mai sunt şi alţii pe care îi va trage la răspundere materială

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru că Adrian Cican a fost dat afară din Consiliul Local Orşova, prin ordin al prefectului emis în baza referatelor întocmite de anumiţi consilieri şi reprezentanţi ai Primăriei, Adrian Cican le va cere acestora daune materiale.

Această decizie a instanţei are efecte destul de ascunse. Domnul prefect, când a emis acest ordin, l-a emis în baza unui referat întocmit de înlocuitorul secretarului, doamna Alina Enea şi alţi doi, actualul viceprimar al Orşovei, Marian Stoica şi domnul Ghergulescu, cel care nu mai este în Consiliul Local. Dânşii trebuie să răspundă pentru denunţ calomnios şi le voi cere atât prefectului, cât şi secretarului şi celor doi, daune materiale şi morale. Voi trage un semnal de alarmă că vor fi cheltuiţi din nou bani din bugetul local şi din buzunarul orşoveanului din cauza unor oameni care nu au responsabilitatea faptelor şi a deciziilor luate. Din nefericire aceşti bani vor fi plătiţi din buzunarul orşovenilor din cauza incompetenţei unor oameni.
A conchis Adrian Cican

În primele patru luni ale anului 2013, Adrian Cican a fost dat afară din Consiliul Local Orşova de două ori – prima dată în data de 29.01.2013. Secţia de Contencios Administrativ a Tribunalului Mehedinţi a pronunţat sentinţa favorabilă pentru Adrian Cican în cazul stării de incompatibilitate constatate iniţial de prefect, astfel că în data de 28.03.2013 Adrian Cican s-a întors în Consiliul Local. Doar o lună mai târziu, pe numele lui Adrian Cican, prefectul de Mehedinţi a dat un alt ordin de incompatibilitate, în data de 30 aprilie 2013, iar Cican s-a adresat din nou instanţei.

În aprilie 2013, prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghia a solicitat încetarea activităţii din funcţia de consilier local al lui Adrian Cican, ordinul respectiv precizând că în calitate de manager la SC Meridian SRL, Cican a încheiat un contract de colaborare cu Liceul Traian Lalescu din Orşova, pentru masa sportivilor, cu trei luni înainte ca acesta să devină consilier local.

Politica