vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai minţiţi mult?

Continuă scandalurile legate de adăpostul canin de la Breasta. Oficial, cei de la  Salubritate spun că aici s-a dat drumul la eutanasiere. Iubitorii de animale ţipă ca din gură de şarpe şi spun că de la Breasta au dispărut câteva sute de câini, în doar câteva zile. Exact numărul pe care cei de la adăpost îl confirmă ca eutanasiaţi. Colac peste pupăză, ieri au apărut pe internet fotografii cu bălţi de sânge de la adăpost. În cursul zilei de ieri, mai multe fotografii care înfăţişau bălţi de sânge la adăpostul canin de la Breasta au făcut înconjurul internetului. Evident, protectorii animalelor au arătat cu degetul spre atrocităţile care se comit în adăpostul de “cinci stele” de la marginea Craiova.

La câteva ore distanţă, la sediul SC Salubritate SRL avea loc o întâlnire între cei care se ocupă cu administrarea adăpostului şi reprezentanţii asociaţiilor care luptă pentru drepturile animalelor. Aproape două ore au stat în “şedinţă” părţile, iar la final am aflat două variante: sângele provenea de la doi câini care se bătuseră (versiunea ONG-urilor); un câine se prinsese în plasa ţarcului (versiunea administratorului adăpostului canin, Jean Buzatu). Curios este că vizavi de fotografiile publicate pe internet, atât iubitorii de animale cât şi cei de la adăpost au două versiuni care nu “se pupă”.

Am venit să discutăm despre procedurile de adopţie la distanţă. Nu s-a discutat la această întâlnire despre ce s-a întâmplat în ultima săptămâna la adăpost. Fotografiile cu acel ţarc plin de sânge nu au legătură cu eutanasierea câinilor în adăpost. Acel sânge provenea de la o încăierare între doi câini.
A spus Oliviu Miu, de la “Speranţă pentru animale”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aşadar, reprezentantul asociaţiei spune că sângele ar proveni de la încăierarea dintre doi câini.
Administratorul are însă o altă versiune.

Din informaţiile pe care le-am primit de la tehnicieni, un câine s-a prins în gardul lateral de împrejmuire al cuştii şi de acolo a ieşit acel sânge.
A spus Jean Buzatu

Întrebarea noastră, pentru ambele părţi, dar mai ales pentru cei care se ocupă de adăpostul canin este următoarea: “Mai minţiţi mult?” Administratorul Buzatu nu a părut prea fericit să apară “în camere”. Timp de câteva zeci de secunde a sărit de pe un picior pe altul, semn că numai în pielea lui să nu fi fost în acele momente.

În momentul de faţă, în adăpostul canin de la Craiova a început acea aplicaţie medicală inclusă în legea 258, am trecut la eutanasiere, în ideea că a trebuit să facem loc pentru adopţiile de la distanţă. Adăpostul a fost suprapopulat, am eutanasiat câteva sute de câini. Din 500. În momentul de faţă sunt 547 de câini.
A spus Buzatu

Aşadar, în câteva zile, la adăpostul de la Breasta au fost eutanasiate câteva sute de câini, din 500 şi un pic, iar acum sunt 547, la loc. Ceea ce înseamnă că adăpostul este în continuare suprapopulat, iar cei de la Salubritate vor mai eutanasia alte câteva sute, pentru a face loc “adopţiei de la distanţă”, aşa cum a declarat Buzatu.

–––––––
Cadavrul unui câine, înfăşurat în pungă de plastic

Anul trecut, la adăpostul de la Făcăi, între timp dezafectat, s-a petrecut un scandal asemănător. Pe internet au fost publicate poze cu cadavrul uni câine, înfăşurat într-o pungă de plastic. Iubitorii de animale au luat adăpostul cu asalt, acuzând relele tratamente la care sunt supuşii câinii în adăpost.

–––––––
Adăpostul de la Breasta, inaugurat cu scandal

Adăpostul de la Breasta a fost inaugurat, de asemenea, cu scandal. În mometul în care iubitorilor de animale li s-a interzis accesul în incinta stabilimentului, la faţa locului a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine, pentru calmarea spiritelor.
 După acest scandal, vizitatorilor li s-a făcut un program de vizitare. 

Politica