sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înfrângere la codaşa Ligii Balcanice

Cea de a XII-a etapă din cadrul Ligii Balcanice s-a încheiat prost pentru trupa pregătită de Milan Nisic. SCM “U” a demonstrat că nu ştie să joace în deplasare fiind învinsă clar de ultima clasată în Liga Balcanică.  Sau poate echipa nu este pregătită să joace, pur şi simplu. Cert este că muntenegrenii de la KK Teodo au făcut instrucţie pe teren cu o echipă care a avut o evoluţie bună doar în primul sfert. Unul în care, după cum s-au desfăşurat ostilităţile în teren ducea cu gândul la un rezultat pozitiv pentru formaţia vizitatoare. Craiovenii au început bine, după cum spuneam, şi s-au distanţat la 8 puncte, la mijlocul primei perioade de joc. Gazdele au luat cu asalt coşul echipei din Bănie şi, pe fondul unei apărări slabe a acestora, a reuşit să vină cu un punct în faţă, la finalul sfertului.

De aici înainte, cei care au trecut la cârma jocului au fost gazdele. Impecabil conduşi pe teren de Nikola Korac, jucătorul în cauză a terminat partida cu numai puţin de 12 pase decisive, muntenegrenii şi-au asigurat un avantaj de nouă puncte la pauza mare. Ca o paranteză, coordonatorii SCM “U”, adică Sokk, Maric şi Babic, au avut împreună trei pase decisive. Revenind la scor, sigur, în baschetul modern acesta nu însemna mare lucru, a se vedea cum SCM “U” a pierdut o partidă în care avea un avantaj de cinci puncte cu o perioadă infimă de timp înainte de ultimul fluier. La fel de sigur, a demonstrat jocul că SCM “U” Craiova nu este Gaz Metan Mediaş. Cu toate transferurile făcute.Cea de a treia parte a întâlniri avea să fie fatală echipei craiovene în ceea ce priveşte speranţa pentru un rezultat pozitiv. Având în Nikola Korac, Nikola Vucurovic şi Savo Djikanovic principalele arme de atac, gazdele au făcut ce au vrut cu apărarea precară a unei echipe dezorientate. Cu toate eforturile lui Levar Seals, care nu a strălucit dar a dat o măsură a interesului faţă de baschet, Craiova nu a rezistat.

Şi ca să fie treaba treabă spaţiile din apărare au fost completate cu un joc slab de atac, lucrat probabil intens la antrenamente. Procentajul echipei la aruncările din căciulă stau mărturie, craioveni reuşind să transforme în puncte jumătate din aruncări. S-a ajuns în situaţia în care craiovenii au trebuit să alerge după un deficit de 23 de puncte în ultimul sfert. Motiv pentru care a fost clar că victoria va revenii gazdelor pentru că jocul de până la acel moment al vizitatorilor nu s-a ridicat la un nivel tehnico-tactic ce le-ar fi permis să spere la o răsturnare de situaţie. Până la urmă pe muntenegreni cine să-i bage în mână dacă nu SCM “U”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până la fluierul final s-au mai recuperat două puncte aşa că rezultatul consemnat după 40 de minute de joc a fost 90-71 şi a consemnat cea de a şaptea înfrângere în competiţia zonală a craiovenilor. Milan Nisic a început partida cu: Sokk – 5, Seals – 12, Kovac – 12, Căpuşan – 5 şi Tyler – 6. Au mai jucat: Bureau – 12, Maric – 6, Gavrilă – 2, Popescu – 8, Babic – 2. Craiova ocupă în continuare locul 5 (15 puncte) în clasamentul Ligii Balcanice, în care va întâlni săptămâna viitoare, pe teren propriu, echipa macedoneană Kozuv. KK Teodo nu a scăpat de ultimul loc nici după victoria de marţi seara. În altă ordine de idei, SCM “U” va juca în competiţia internă vineri, la Oradea, meciul anunţându-se foarte interesant. Este mai mult decât posibil ca olteni să-şi întâlnească fostul coleg estonian Reinar Hallik, care se află în negocieri cu clubul orădean.

Politica