vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un miracol românesc – Gheorghe Zamfir

A fost lansată monografia”Un miracol românesc-Gheorghe Zamfir” sub coordonarea prof. univ.dr.Dumitru Otovescu. Carte este semnată de cadre universitare de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, lect.univ Ionuţ Şerban, prof.univ.dr.Sorin Damean şi prof.univ.dr. Florin Olteanu. Lucrarea este dedicată maestrului Gheorghe Zamfir cu ocazia aniversării vârstei de 73 ani ce va avea loc pe data de 6 aprilie. Gheorghe Zamfir, naist şi compozitor român, este supranumit  regele naiului. Are peste 300 creaţii în stil folcloric,750 milioane discografii vândute,120 discuri de aur şi platină.

Volumul lansat depăşeşte graniţele ştiinţifice şi abordează o personalitate ale cărei valenţe sunt greu de cuprins. Maestrul Gheorghe Zamfir este o personalitate copleşitoare a culturii profesionale, are activităţi deosebite în viaţa publică cu realizări ameţitoare.
Dumitru Otovescu, prof.univ.dr.

Ideea de a realiza o asemenea carte a pornit în 2010, timp de trei ani de zile s-a desfăşurat documentarea şi redactarea cărţii. Cartea are o perspectivă sociologică îmbinată cu o perspectivă istorică, pornind de la o perspectivă teoretică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Când l-am cunoscut pe maestrul Gheorghe Zamfir am ajuns la concluzia că are o viaţă extraordinară şi ar putea fi chiar şi subiect de film. Gheorghe Zamfir, un om cu o personalitate copleşitoare a culturii contemporane, un om cu o ţinută desăvârşită în viaţa publică. Personalitatea, opera şi creaţia marelui artist se vor regăsi în paginile acestor cărţi.
A declarat prof.univ.dr Dumitru Otovescu

Este un moment emoţionant, îl avem lângă noi pe unul dintre pilonii identităţii româneşti, maestrul Gheorghe Zamfir, cel care a dus numele României peste graniţele ei, pe meridianele globului de mai bine de 50 ani. Ne-a fost greu să scriem această lucrare, o lucrare despre viaţa şi activitatea domniei sale. Ne-am propus să oferim publicului o lucrare pe înţelesul tuturor care să surprindă cele mai importante aspecte din viaţa şi activitatea maestrului Gheorghe Zamfir. Am sintetizat şi discografia maestrului.Prin muzica maestrului redescoperim, prin compoziţiile domniei sale, întreg sufletul neamului românesc.
A declarat Sorin Damean, prof.univ.dr.

Exilul lui Gheorghe Zamfir- cea mai grea parte pentru redactarea cărţii

Pentru mine a fost o onoare să colaborez la acest volum în cinstea maestrului Georghe Zamfir. Unei personalităţi de asemenea anvergură merită să-i aducem un mic omagiu, spunem noi, o încercare de a atrage atenţia autorităţilor asupra geniilor noastre. Gheorghe Zamfir este un geniu al naiului cunoscut pe plan mondial şi astfel de oameni merită apreciaţi în ţara noastră şi sperăm ca instituţiile de cultură din România să nu mai uite astfel de personalităţi de genul acesta. Sunt câteva aspecte controversate în viaţa maestrului mai ales cea legată de exil, plecarea din ţară în timpul regimului comunist pe care maestrul a trăit cu mare zbucium fiind obligat să îşi părăsească prietenii, ţara pe care o iubea şi o iubeşte nespus şi a venit în ţară incognito fiind obligat să nu iasă decât la colţul blocului şi cu un cuţit în buzunar pentru că era în pericol de arestare şi condamnare la moarte.
A declarat Ionuţ Şerban, lect.univ.dr.

Maestrul Gheorghe Zamfir şi-a exprimat bucuria cu privire la lansarea unei cărţi în cinstea sa.

Sunt foarte emoţionat sunt aceleaşi emoţii pe care le-am simţit de 58 de ani de când străbat meridianele Pământului şi de când reprezint România, de când port stindardul acestui popor pe care l-am iubit cum iubesc păsările pădurea şi cum pădurea iubeşte păsările.Dacă sălile de concerte vedeau starea inimii mele pe un ecran gigantic, pulsul ei, trăirile ei şi miliardele de lacrimi care o inundau nu ştiu dacă ar fi putut cineva să reziste, ar fi părăsit fugind sala, ţipând.  De multe ori m-am întrebat cum într-o inimă de om să încapă atâta cantitate colosală gigantică de lacrimi şi emoţie. Laudele şi cinstea nu sunt ale mele, ci ale poporului, este un pas înainte pentru apărarea demnităţii noastre.
Gheorghe Zamfir

Politica