sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

550 de militari de la Batalionul 20 Infanterie pleacă în Afganistan

550 de militari craioveni vor pleca, pe 2 februarie, în Afganistan, în ultima misiune pe care armata română o efectuează. Este vorba despre “Scorpionii negri”, din Batalionul 20 Infanterie Dolj. Ieri, în faţa rudelor şi a oficialităţilor, militarii craioveni au luat parte la un ceremonial pe care îl vor repeta, în august, la întoarcere. “Scorpionii negri” pleacă în teatrul de operaţii din Afganistan în ultima misiune pe care România o desfăşoară pe aceste meleaguri. La ceremonia desfăşurată cu acest prilej au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, oficialităţi locale precum şi rude ale celor 550 de militari.  

Plecarea în teatrul de operaţii, naşte în sufletul nostru un sentiment deosebit. Chiar dacă mulţi dintre noi nu suntem la prima misiune, pe toţi ne încearcă sentimentul de dragoste faţă de ţară. Suntem onoraţi că această misiune este pentru ţara noastră. Prestigiul Batalionului 20 Infanterie Dolj “Scorpionii negri” este unul de invidiat. A început în anul 2005, cu prima misiune in Irak şi a continuat în anii 2009 şi 2010. Datoria noastră, a militarilor, este de a lupta. Vom reprezenta cu mândrie România, Craiova şi la intoarcere vom raporta: misiune îndeplinită!
A spus în faţa oficialităţilor locotenent-colonelul Cătălin Jianu, comandantul “Scorpionilor”

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, le-a vorbit militarilor doljeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt profund onorat să mă adresez domniilor voastre în cadrul ceremoniei prilejuită de plecarea în Afganistan a militarilor care luptă sub drapelul Batalionului 20 Infanterie Dolj. Reprezentaţi o unitate de elită a Armatei Române, cu o vastă experienţă în acţiunile coaliţiei. Sunt repere care vorbesc în cel mai bun fel posibil despre curajul şi devotamentul şi responsabilitatea cadrelor militare, despre înalta calitate profesională şi morală a celor care asigură conducerea. Am convingerea că toate deprinderile şi abilităţile dobândite le veţi pune în aplicare în Afaganistan cu profesionalimul de care aţi dat mereu dovadă. Vă urez mult succes şi vă doresc să vă întoarceţi sănătoşi acasă.
A fost mesajul preşedintelui Ion Prioteasa

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, i-a îndemnat pe “scorpioni” să îşi facă datoria cu succes şi le-a urat să se întoarcă sănătoşi acasă.

Peste câteva zile, 550 de militari îşi lasă acasă copiii, soţiile, părinţii şi fraţii şi merg la luptă într-unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. Mergeţi acolo şi vă faceţi datoria de bravi ostaşi, de craioveni curajoşi, de români care poartă cu mândrie steagul ţării lor. Vă asigur de tot respectul meu, iar famiilile rămase se pot baza oricând pe sprijinul meu şi al autorităţilor locale. Dumnezeu să vă ocrotească şi să vă întoarceţi teferi acasă.
Le-a transmis primarul Craiovei militarilor

Cei 550 de “scorpioni” se vor întoarce acasă în august. Îi aşteptăm pe toţi la apelul solemn la care să auzim: “Batalionul 20 Infanterie a efectuat apelul solemn. Nu sunt absenţi!”

Politica