sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, sărbătorită la Muzeul Cărții și Exilului Românesc

Muzeul Cărții și Exilului Românesc, în parteneriat cu Școala Primară „Anghelos” și Asociația Culturală Amon celebrează marți, 2 aprilie 2024, „Ziua Internațională a Cărții pentru Copii” prin organizarea evenimentului intitulat „Valențe ale exilului în literatura pentru copii. Incursiuni ludice și culturale”.

Evenimentul se va desfășura în sala multimedia a Muzeului Cărții și Exilului Românesc, începând cu ora 10.00, cu participarea unui grup de elevi de la Școala Primară „Anghelos”, din Craiova.

”Prin acest eveniment ne propunem să valorificăm operele scriitorilor din exil, care au creat literatură pentru copii, prin asocierea lecturii cu muzica, într-un cadru ludic”, se arată în comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Momentul de lectură va fi realizat de Ștefan Cepoi, actor la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, care va interpreta din creația autorilor nevoiți să plece departe de țară, în exil.

Pe parcursul întâlnirii, grupul „Generația Folk” va oferi publicului spectator momente muzicale. Totodată, pe parcursul evenimentului, se vor desfășura ateliere de creație.

Evenimentul va fi moderat de Rodica Constanda și Mihaela Călinescu.

Politica