sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1,9 milioane euro, pentru digitalizarea SJU Vâlcea și a Spitalului Mihăești

Două proiecte pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și a Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești au fost aprobate la finanțare, prin PNRR. Cele circa 1,9 milioane euro, fonduri europene aprobate (aproximativ un milion euro pentru SJU Vâlcea și 880.000 euro pentru Mihăești), vor aduce cele două unități medicale mai aproape de medicina viitorului, prin achiziționarea de echipamente IT (calculatoare, servere, imprimante etc.) și de rețea, dar și de aplicații software, care vor reduce timpii alocați monitorizării și înregistrării, în sistem, a informațiilor despre pacienți și nu numai.

„Este vorba de aplicații mobile dedicate medicilor (pentru monitorizarea pacienților); portale medicale pentru pacienți (programări, rezultate analize, acces dosar medical etc.); aplicații de management al documentelor, dar și de alte aplicații necesare ușurării muncii personalului administrativ (pontaj, e-factura etc.).

Pe lângă acestea, la Mihăești, vor mai fi achiziționate: o componentă de telemedicină; un modul de monitorizare a infecțiilor nosocomiale, un modul de radiologie, precum și un modul tablou de bord (analiză date medicale și financiare). Implementarea celor două proiecte va duce județul Vâlcea mai aproape de medicina europeană, standard de performanță pe care ne dorim să îl avem în toate spitalele vâlcene”, afirmă Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andi Niculescu

Politica