sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dan Morega, surprins în timp ce bruschează o jurnalistă

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, a fost surprins vineri, 22 martie, în timp ce împinge agresiv o jurnalistă de la Digi24 din biroul său, care venise să-i ceară o reacție după ce a fost prins a șasea oară la volan, deși permisul i-a fost retras.

Incidentul a avut loc după ce Dan Morega, 78 de ani, a anunțat că va susține o conferință de presă pentru a explica de ce s-a urcat din nou, joi seară, la volanul mașinii fără permis.

”În jurul orei 12, fostul prefect al județului Gorj, Dan Ilie Morega, a anunțat faptul că va susține o conferință de presă în care va explica de ce în seara trecută s-a urcat din nou la volanul mașinii sale și cum a lovit o altă mașină care era parcată. Acela a fost momentul în care și echipa Digi24 a ajuns la biroul fostului prefect de Gorj. Am intrat în încăperea în care fostul prefect se afla cu alți jurnaliști în acel moment. Ne-a adresat injurii, în special mie, în calitate de reporter. M-a împins și m-a lovit. A fost momentul în care m-a dat afară din birou. Am sunat, așadar, la Poliție. Un echipaj de poliție a ajuns la fața locului și acum urmează să se ia măsuri în acest caz. Dan Ilie Morega a fost prins de șase ori la volanul mașinii sale, în condițiile în care nu avea permis de conducere din data de 6 februarie. Ultima dată a fost prins la volan, în București, în data de 10 martie. S-a întâmplat acest lucru în timp ce se afla sub control judiciar, iar timp de 60 de zile nu avea voie să se urce la volanul mașinii sale. Procurorul a specificat că dacă va încălca cu rea credinței această obligație, Dan Ilie Morega poate fi plasat în arest la domiciliu sau chiar și în arest preventiv”, spune Anamaria Ianc, jurnalista agresată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fața locului a ajuns un echipaj al poliției.

“În această după-amiază, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla în timpul serviciului, a fost agresată fizic de un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din municipiu. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție sprijinit de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, potrivit IPJ Gorj.

Fostul prefect nu s-a oprit aici. La ieșire din sediul în care își are biroul, acesta l-a jignit și pe cameramanul din Târgu Jiu.

Mai mult, acesta neagă că ar fi lovit-o pe Anamaria Ianc, deși momentul a fost surprins de camere.

”Am împins-o, n-am lovit-o, să meargă la IML dacă am împins-o, dacă am lovit-o. Nu! Ca și nemernicu’ ăsta, împreună cu ea, trimiși la București. Râzi, râzi jegodie penală. Veți răspunde toți penal”, a spus Morega.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat după ce fostul prefect a lovit o jurnalistă Digi24.

„Este absolut regretabil și condamnabil un astfel de comportament. Este clar, am susținut și vom susține în continuare, personal voi susține în continuare aplicarea legii, indiferent de persoană, de poziție și de situație,” a declarat Ciucă.

Morega are permisul retras din motive medicale și a fost pus sub control judiciar, după ce a fost prins de cinci ori conducând fără permis, inclusiv în București. Joi seară, 21 martie, el s-a urcat iar la volan și a lovit o mașină în Târgu Jiu.

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale și cu un alt dosar penal pe numele lui Morega.

Foto: captură video

Politica