sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plantare de puieți la Apele Vii prin PNRR

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, la o acțiune de plantare de puieți în comuna doljeană Apele Vii. Mircea Fechet a vrut să vadă cum arată ce s-a plantat anul trecut când au plantat peste 300.000 de puieți de salcâm pentru satabilizarea solurilor nisipoase și oprirea deșertificării.

„Județul Dolj are doar 12% suprafață împădurită. Eu cred că ceea ce se întâmplă astăzi aici este foarte important. Ceea ce se întâmplă aici cu bani europeni, participă la ameliorarea acestei situații grave în care ne aflăm. Avem toate șansele ca până la sfârșitul perioadei de finanțare prin PNRR să ne atingemvobiectivul de peste 26 de mii de hectare împădurite. Viitoarele păduri nu că vor stabiliza aceste soluri, nu doar că vor reduce efectele furtunilor de nisip, acestea vor însemna și locuri de muncă. Discutăm de peste 800 de noi locuri de muncă pentru următorii trei ani de zile”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Fenomentul deșertificării în oltenia este un fenomen grav. Solul nisipos este un pericol. O altă pădure de 100 de hectare a fost plantată la Mârșani. Acțiunea de plantare de marți de la Apele Vii a avut loc într-o altă suprafață la fel de afectată de fenomenul deșertificării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Astăzi am venit cu gândul să plantăm o pădure de 150 de hectare în valoare de 2,4 milioane de euro. Tot ce vedeți în spatele meu este nisip. Acest nisip, vara atinge și 80 de grade celsius la sol, iar după ce vom planta cei aproximativ 750 de mii de puieți de salcâm, dud și ulm vom înlocuii nisipul cu pădure. În această primăvară va mai fi plantată, pe o rază de 10 km, o pădure. Alte 24 de hectare la Mârșani și alte 24 de hectare la Celaru”, a mai spus Mircea Fechet.

Acest fenomen al deşertificării, înghite anual, peste o mie de hectare de teren arabil. Cei mai mulți bani din PNRR pentru plantarea de puieți s-au dus în Oltenia, în județele Dolj, Olt şi Mehedinţi.

Politica