sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mitriță stă acasă. Edi Iordănescu a explicat de ce l-a convocat pe Ianis Hagi

Alex Mitriță încă nu are loc la naționala României. Chiar dacă e golgheter la CSU Craiova și cel mai bun pasator al echipei de pe locul 2 din Liga 1, mijlocașul nu a intrat în vederile selecționerului pentru amicalele stabilite înainte de Campionatul European. Șansele ca el să prindă turneul final sunt, astfel, extrem de mici, pentru că antrenorul tricolorilor își formează acum o idee clară și o strategie pentru EURO.

Edi Iordănescu a ales, totuși, să îl cheme la lot pe Ianis Hagi. Spre deosebire de Mitriță, fiul „Regelui” nu are prea multe reușite în Spania. Mai mult decât atât, mijlocașul nici nu prea joacă la Alaves. Totuși. selecționerul spune că a vrut să le dea încredere jucătorilor care au contribuit la calificarea României, chiar dacă e dezamăgit de faptul că unii dintre ei nu evoluează la echipele de club.

Sunt extrem de îngrijorat de situaţia jucătorilor care nu prind minute la echipele de club. Mărturisesc că aveam alte aşteptări. Totuşi realismul nostru în autoevaluare ne-a dus la EURO, aşa că avem datoria să fim foarte obiectivi în analiză. E corect dacă spunem că se mizează pe continuitate în lot, e cel mai obiectiv scenariu. Într-o singură acţiune nu ştiu ce se aştepta lumea să reconstruim la echipa naţională şi de ce ar fi trebuit să o facem. OK, avem probleme la nivel de club, dar e un grup pe care l-am construit şi a performat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceşti băieţi au bucurat milioane de români, trebuie să le dăm credit în continuare. Sigur că sunt şi alţi jucători pe care îi monitorizăm, dar trebuie să mergem pe stabilitate. Asta neînsemnând că nu pot apărea şi surprize.  Dar în linii mari am mers pe omogenitate, nu putem să schimbăm atât de dramatic… nu din mers şi nu dintr-o singură acţiune. Echipele noastre de club clachează în cupele europene şi atunci, da, mizăm mult pe jucătorii din străinătate. Care, chiar dacă unii au dificultăţi în a se impune, joacă totuşi la un cu totul alt nivel”, a spus Edi Iordănescu, pe FRF TV

Politica