sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Haos la Casa Albă, provocat de Commander! Agenții Serviciului Secret, mușcați de cel puțin 24 de ori

Commander, ciobănescul german al președintelui Joe Biden, i-a mușcat pe agenții Serviciului Secret al SUA în cel puțin 24 de ocazii, înainte de a fi îndepărtat de la Casa Albă, arată noi documente citate de BBC. Documentele Serviciului Secret arată în ce măsură ciobănescul german a provocat haos în rândul gărzilor de corp prezidențiale.

Un agent senior a remarcat că mușcăturile semnalizează că Serviciul Secret și-a schimbat tactica, sfătuindu-i pe agenți „să acorde mai mult spațiu”. Avertismentul a venit cu luni înainte ca patrupedul să fie îndepărtat de la Casa Albă, scrie digi24.ro

Documentele au fost dezvăluite prin solicitări privind libertatea de informare și au fost postate online. Sunt puternic redactate pentru a proteja identitatea agenților Serviciului Secret și secretul tacticilor lor de securitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acestea arată că cel puțin 24 de incidente care s-au lăsat cu mușcături au avut loc între octombrie 2022 și iulie 2023, inclusiv membri ai Serviciului Secret care au fost mușcați de încheietura mâinii, antebraț, cot, talie, piept, coapsă și umăr.

Documentele nu înregistrează neapărat toate incidentele legate de Commander, deoarece acoperă doar Serviciul Secret și nu și alte servicii care lucrează la Casa Albă sau personalul de la Camp David din Maryland.

Animalul de companie al familiei Biden a părăsit Casa Albă în octombrie anul trecut, la o săptămână după ce un agent al Serviciului Secret a cerut tratament medical pentru o mușcătură severă.

Un incident anterior din iunie a dus la o „mușcătură adâncă” pe antebrațul unui agent, care a avut nevoie de cusături. Atunci, vizitarea aripii de est a Casei Albe a fost suspendață timp de 20 de minute pentru a curăța sângele de pe podea, potrivit unui document.

În iulie, un alt agent a fost mușcat de mână și a avut nevoie de șase cusături. Mușcătura a provocat o „rană severă și adânc deschisă”, iar agentul „a început să piardă o cantitate semnificativă de sânge”, a arătat un e-mail. Acestui agent i s-a făcut cadou un „mic pachet de îngrijire” de către colegi, incluzând analgezice, unguent antibiotic, spray cu piper, botniță și biscuiți pentru câini „din motive de siguranță”.

Un agent senior căruia nu i se precizează numele a spus că agenții care îl protejează pe domnul Biden și familia lui „trebuie să fie creativi pentru a-și asigura propria siguranță”.

„Recentele mușcături de câine ne-au provocat să ne adaptăm tacticile operaționale atunci când Commander este prezent – vă rugăm să acordați mult spațiu (stați departe, dacă este posibil)”, a scris agentul.

O declarație către CNN de la biroul primei doamne Jill Biden spunea că s-au încercat o serie de măsuri pentru a rezolva problema, dar s-a renunțat în toamnă și câinele a fost trimis să locuiască la rude.

„În ciuda dresajului suplimentar al câinilor, a legăturii, a lucrului cu medicii veterinari și a consultării cu specialiști în comportamentul animal, mediul Casei Albe s-a dovedit pur și simplu prea mult pentru Commander”, se arată într-un comunicat.

Un alt câine deținut de familie, Major, a rănit un agent al Serviciului Secret în 2021 și a fost trimis să locuiască în Delaware.

Foto: Twitter

Politica