miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezvăluiri din perioada lui Rădoi la CSU Craiova: „Bă, eşti copil? Nu există!”

Mirel Rădoi a fost unul dintre cei mai exigenți antrenori pe care Mihai Rotaru i-a angajat la CSU Craiova. El nu a rezistat prea mult pe banca alb-albaștrilor, pentru că nu a avut o relație prea bună cu fotbaliștii. Fostul selecționer al României i-a exclus din lot pe Andrei Ivan, Jovan Markovic, Ionuț Vînă și Sergiu Hanca. Această decizie a stârnit valuri de reacții și a provocat mai multe probleme pentru clubul din Bănie.

Sorin Cârțu spune că Mirel Rădoi a greșit foarte mult la acea vreme, pentru că nu trebuia să le interzică fotbaliștilor să mai meargă la antrenamente. Fostul președinte de la CSU a subliniat faptul că Andrei Ivan semnase o prelungire de contract, chiar în acea perioadă. Cu toate acestea, atacantul nu a mai fost primit de Rădoi la pregătire.

Situația s-a calmat, doar pe jumătate. Antrenorul i-a reprimit pe Ivan și Markovic, dar Vînă și Hanca au cerut chiar și despăgubiri pentru faptul că au fost excluși din lot. Ulterior, chiar Rădoi a ajuns să își dea demisia, considerând că nu poate să facă performanță în Bănie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rădoi a făcut prosteala aia. Ce a făcut Rădoi… Treaba că nu te bag să joci e una, iar treaba că nu mai vii la antrenament e alta. Am stat cu teamă, eram în fibrilaţii. Nu ai voie să le interzici antrenamentul. Tu răspunzi de echipă şi îi pregăteşti, dar fotbalistul e al meu. Rădoi a zis ‘nu mai vii mă la antrenament’. Mă sunau jucătorii ‘Ştiţi că ne-a dat Rădoi afară de la antrenament?’ Nu ştiu, mă. Lui Ivan i se făcuse prelungire de contrat până în 2027 şi tu îl dai afară. Bă, eşti copil? Nu există!

Nu am avut nicio treabă că nu mai voia să-i bage în echipă, dar nu poţi să le interzici să vină la muncă, la antrenament, că scrie în contract. Hanca şi Vînă cereau milioane pe reziliere. Ne-a costat Cupa României, după care nu ai jucat în cupele europene, că puteai avea şansa prin Cupa României. Nu, că tu faci… Tu ieşi pe 3 în Cupa României şi se califică Hermannstadt şi FC Argeş, retrogradată. Iei măsuri, dar nu te-a obligat nimeni. Ăia se rugau de el să joace la Slatina, unde avea o echipă întreagă pe bancă. El a avut dreptate într-un fel cu ăia, cu Rapid, dar nu înseamnă că trebuie să-i dai afară de la antrenamente„, a spus Sorin Cârţu, la Orange Sport.

Politica