duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjenii se plâng de prețurile medicamentelor din farmacii: „Jefuită pe față”

Mămică din Târgu-Jiu: „Cu un copil mic, bolnav, cu febră, nu am mai stat să mă gândesc în care farmacie o să găsesc medicamente mai ieftine”

Oamenii din Târgu Jiu se plâng de prețul medicamentelor din farmacii. Profitând de faptul că se află poziționată în apropierea Spitalului Județean de pe strada Tudor Vladimirescu, farmacia cu pricina are la vânzare medicamente, în unele cazuri, la preț dublu față de alte alte farmacii din județ.

O mămică din municipiul Târgu Jiu spune că pentru doar 6-7 produse a plătit aproape 170 lei. Pe aceleași medicamente, la oricare altă farmacie din Gorj, ar fi plătit aproximativ 100 de lei.

„Cu un copil mic, bolnav, cu febră, nu am mai stat să mă gândesc în care farmacie o să găsesc medicamente mai ieftine, dar nu aș fi bănuit niciodată că voi fi, pur și simplu, jefuită pe față. Să cumperi niște vitamine pentru copii, cu 27 de lei, când în alte farmacii se găsește cu 12-13 lei, mi se pare mai mult o nesimțire decât o speculă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fel, în cazul unui sirop cu efect antitermic. Am plătit 21 de lei pe el și la o verificare ulterioară, am văzut că acesta se vinde cu 11-12 lei. Să le fie rușine că profită de pe urma oamenilor! Doar pentru faptul că sunt în apropiere de spital, nu trebuie să aibă prețuri atât de piperate, sau mai bine zis, nesimțite”, a declarat Cristina, o mămică din municipiul Târgu Jiu, potrivit pandurul.ro.

Situația ar fi cunoscută și la nivelul autorităților, dar nu se pot lua măsuri din cauza legislației care permite perceperea unor astfel de prețuri.

Politica