joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„PNL și PSD au decis să ia tot”. UDMR, fără nicio funcție la ANRE

Parlamentarii UDMR nu participă miercuri, la ședința de plen în care se votează noua conducere a ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei ). Liderii UDMR sunt deranjați că au fost excluși din conducerea instituției după ce PSD și PNL și-au asigurat posturile cheie. Votul din plenul comun va fi la limită fără voturile celor de la UDMR, scrie hotnews.ro

Liderul grupului UDMR de la Camera Deputaților, Csoma Botond a anunțat, înainte de ședința de plen că s-a luat „această decizie politică” de a nu participa la vot.

„”Nu vom cere niciun alt post, nu suntem vânători de posturi. Am luat această decizie politică de a nu participa la acest vot. E prematur să discutăm de rocadă. Domnul Nagy Zoltan a fost un profesionist, locul lui era în continuare în fruntea ANRE”, a spus deputaul UDMR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și senatorul Lorant Antal a anunțat că UDMR a decis să boicoteze ședința pentru conducerea ANRE.

„Nu am participat la ședința de ieri din motivul că PNL și PSD au decis să ia toate locurile vacante. PNL a ținut mortiș să ia și funcția de presedinte și de vicepreședinte și s-a renunțat la un specialist, cel care a comunicat cu publicul în criza. Noi nu am participat la ședinta de ieri, nu participăm nici noi la votul de azi. PNL și PSD au decis sa ia tot. Asta nu are legătură cu funcționarea coaliției”, a spus senatorul UDMR.

Reamintim că marți, în urma unei ședințe desfășurate la guvern, liderii Coaliției, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor au decis favoriții pentru șefia Autorității Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Astfel PNL va lua funcția de președinte, iar PSD funcția de vicepreședinte al instituției.

Favorit pentru funcția de președinte ANRE este actualul secretar de stat din ministerul Energie, George Niculescu, iar pentru funcția de vicepreședinte ANRE, în locul lui Zoltan Nagy-Bege (UDMR) și-a depus candidatura și este susținut de PSD Gabriel Andronache, un apropiat de social-democratului Mihai Tudose.

Foto: Guvernul României

Politica