miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți. Sfaturi de la pompieri: Bradul de Crăciun trebuie să fie amplasat cât mai departe de sobe

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi reaminteşte cetăţenilor că bradul de Crăciun trebuie să fie amplasat cât mai departe de sobele în care se face focul sau de alte mijloace de încălzire.

Potrivit recomandărilor, bradul se va fixa într-un suport care să-i asigure o stabilitate cât mai bună, iar în apropierea lui nu se vor aprinde lumânări sau artificii.

”Cetăţenii trebuie să utilizeze instalaţii şi decoraţiuni electrice fără defecţiuni sau improvizaţii şi să nu suprasolicite rețeaua electrică, prin folosirea simultană  a mai multor receptori.
Pe timpul nopţii sau la părăsirea locuinţei, recomandăm cetăţenilor să stingă focul în sobe, să deconecteze aparatele electrice de încălzit şi instalaţiile de iluminat ornamental”, se arată în comunicatul ISU.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O atenţie deosebită trebuie acordată şi copiilor, care trebuie supravegheaţi permanent, împiedicând, în acest fel, utilizarea de către aceştia a petardelor, artificiilor sau altor obiecte artizanale, care îi pot răni sau pot provoca incendii.

De asemenea, în perioada următoare, peste 100 de pompieri mehedințeni vor fi zilnic la datorie, pentru a răspunde prompt tuturor solicitărilor primite, fiind pregătiți să acționeze în sprijinul semenilor.

Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, specialiștii Inspecției de Prevenire au intensificat, în perioada sezonului rece, acțiunile de verificare și control la centrele comerciale cu afluență de persoane și spațiile de alimentație publică unde vor fi organizate evenimente.

Având speranța că cetățenii vor fi receptivi la sfaturile noastre și vor respecta măsurile de apărare împotriva incendiilor, le dorim acestora sărbători binecuvântate cu sănătate, belșug și liniște sufletească.

Politica