vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scene halucinante: Bărbat mort, săltat din sicriu de polițiști şi dus la medicină legală, spre disperarea familiei

Scene halucinante s-au petrecut la locuința unui bărbatului de 47 de ani, care a murit luni dimineață, după ce anterior fusese diagnosticat de medici cu ciroză hepatită.

După un telefon la 112, la casa mortului din localitatea Valea lui Bosie, comuna Tătărăni, Vaslui, a descins o echipă întreagă de anchetatori, împreună cu cei de la Medicina Legală, alertați cu privire la faptul că bărbatul ar fi murit sugrumat, nicidecum de boală.

Tot tărăboiul a pornit de la medicul de familie din Tătărăni, Valentina Maniu, cea care a refuzat să vină la domiciliu, ca să constate decesul. Fără să știe de suferințele cronice ale propriului pacient, de evoluția stării sale de sănătate, deși îl avea în evidență, doctorița Maniu a fost cea care a suspectat din mijlocul cabinetului o… „sugrumare”, scrie vremeanoua.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bărbatul a decedat luni dimineață, în jurul orelor 10.00, iar familia a început demersul pentru obținerea certificatului de deces. Au fost anunțate autoritățile atât primăria, cât și medicul de familie. Numai că medicul Maniu nu a venit, după procedură, la locuința defunctului, ca să vadă exact decedatul, precum și documentele de la spitalul Huși, de unde bărbatul abia fusese externat. A anunțat atât primăria, cât și aparținătorii că i se pare o „moarte suspectă” și, dacă nu vine Medicina Legală și procurorii să constate dacă nu cumva bărbatul a fost, de fapt, gâtuit, ea nu eliberează niciun certificat de deces.

Sora mortului a fost cea care a sunat la 112, ca să anunțe necazul cu doctorița, care refuză să dea certificatul, fără de care nu poate fi înhumat fratele ei.

Potrivit procedurii, bărbatul decedat a fost dus la Medicina Legală pentru a se lămuri dacă a murit din cauza bolii sau a fost ucis.

„Oamenii de la Vaslui și domnii polițiști au fost foarte de treabă. Ne-au dat actele, îl îngropăm cum se cuvine, cum putem. Dar nu cred că mai trebuia să fie, săracul de el, luat dezbrăcat, tăiat, dus în sac și vai de capul lui. A fost o bătaie de joc, dar Dumnezeu e mare și vede”, a spus mama celui decedat.

Medicul de familie de la Tătărăni, Valentina Maniu, este cunoscută pentru accesele sale de furie. În trecut, asistenta sa a sunat la 112, acuzând că a fost bătută măr chiar de doamna doctor, fie când unele mămici au relatat că au nimerit și ele la cabinet taman când Valentina Maniu nu era chiar într-un moment prea binevoitor.

Politica