vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După ce Rotaru a spus că fură banii contribuabililor, primarul Piteștiului a contra-atacat: „Spre deosebire, noi am pornit de jos!”

Mihai Rotaru a pornit un nou front de luptă, cu echipele susținute din bani publici, imediat după ce transferul lui Ișfan a picat. Cristian Gentea, primarul Piteștiului, i-a răspuns pe facebook.
Primarul Piteștiului a postat pe facebook o replica după ce Mihai Rotaru l-a acuzat că bagă banii orașului în fotbal. Cristian Gentea a scris: „Respect prea mult fotbalul craiovean, pe Sorin Cârțu, unul dintre idolii tinereții mele și pe primarul Olguța Vasilescu, cea care ne-a ajutat de fiecare dată când am solicitat, pentru licență, posibilitatea de a juca la Craiova.
Este și motivul pentru care prefer să nu-i răspund, așa cum merită, acestui domn (n.r. – lui Mihai Rotaru) care uită începuturile sale și ale echipei.
Spre deosebire, noi am pornit de jos, iar eu am fost mereu alături de FC Argeș, plecând din Liga a 4-a și ajungând rapid în play-off-ul Ligii 1.
Asociația noastră este finanțată legal, contribuția primăriei fiind mai mică de o treime din bugetul actual.
Mai mult, Nicolae Dică, Emil Săndoi sau Ionuț Badea, care știu suma cu care contribuia primăria când echipa era în Liga a II-a, pot confirma că astăzi, deși suntem în Liga 1, suma este chiar mai mică!
Faptul că beneficiem de o sumă foarte importantă din drepturile de televizare, conștienți fiind că fără acești bani nu am putea rezista, iar sponsorizările aduse ajung la un cuantum de care ar fi mândră orice echipă din Liga 1, este doar meritul nostru.
În altă ordine de idei, eu nu vând, nu cumpăr jucători și nu mă bag niciodată în alcătuirea echipei, fapt confirmat deja de Prepeliță, Vlădoiu și Daniel Stanciu.
Așa că, îi sugerez acestui domn să-și vadă de treabă, să fie atent la termeni, pentru că eu nu fur de la nimeni, să lase frustrările legate de Ișfan sau amintirea Rapidului lui Adi Mutu și să se concentreze pe meciul de mâine-seară (joi, 20:30, Digi Sport 1) cu Zorya, că are mare nevoie!!!
Mult succes, CS Universitatea Craiova!”.
Într-o intervenție la Fotbal Club de la DigiSport, Mihai Rotaru a spus că lupta dintre cluburile private și cele care se finanțează din bani publici este inegală. Totul a pornit de la o declarație a lui Dani Coman, care cerea fonduri de la primarul Sibiului.
„Eu cu Dani Coman am o relaţie foarte bună, cred că mai mult decât respect, şi prietenie. Dar priveşte greșit. Nu este normal ca un preşedinte de club să ceară ajutorul comunităţii locale. De ce noi, cei care investim în fotbal, gen Neluţu Varga, Gică Hagi, Gigi Becali, de ce noi să ne batem cu echipe politice?
Ați văzut şi dumneavoastră inepțiile pe care le spune primarul din Pitești. El ar trebui să se ocupe de electoratul lui, nu să fie preşedinte de club. Să-şi dea cu părerea, cum face echipa, pe cine vinde, de ce nu vinde… Şi atunci ai o problemă în care te duci, faci o ofertă pentru un jucător şi vine preşedintele de acolo, care e pus politic, şi zice ‘nu, dom’ne, că noi avem bani’. Da, dar tu ai banii contribuabililor! Alegătorilor. Şi de fapt tu furi de la acel contribuabil pentru a avea tu o jucărie.
Noi ne batem cu saci fără fund! Cum sunt FC Argeș, Sepsi, ok, ei sunt într-o situaţie aparte, nu vreau să discut despre ei, dar ai Chindia Târgoviște multe, multe alte echipe. 
Gândiţi-vă dacă Universitatea ar fi primit de la Primărie 1,5 milioane de euro pe an. Nu 4, cum primește FC Voluntari sau x sau y”, a spus Mihai Rotaru, la emisiunea „Fotbal Club”.

Politica