vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Joe Biden, diagnosticat cu COVID-19: Oameni buni, mă simt foarte bine

 Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări joi că se simte „foarte bine” şi este în continuare „ocupat” după ce a fost testat pozitiv la COVID.

„Oameni buni, mă simt foarte bine. Vă mulţumesc pentru grijă. Tocmai i-am sunat pe senatorul Casey, congresmanul Cartwright şi primarul Cognetti (şi pe verii mei din Scranton!) să le transmit că îmi pare rău că lipsesc de la evenimentul nostru de astăzi”, a transmis Joe Biden pe contul oficial de Twitter.

„Sunt în continuare ocupat”, a încheiat el, însoţindu-şi mesajul de o fotografie în care, în costum şi cămaşă, zâmbește stând la un birou cu un stilou în mână şi având în față o agendă, hârtii și telefoane smart.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Joe Biden avea prevăzute o deplasare în Pennsylvania joi şi o alta în Florida lunea viitoare.

Ulterior, după două ore, liderul de la Casa Albă a postat și un videoclip cu un „update” despre situația lui: „Sunt bine, am simptome ușoare, sunt vaccinat cu două doze, am două boostere. Vă mulțumesc pentru grijă, dar mă simt bine și am multă treabă. Păstrați-vă credința, o să fie bine” – transmite președintele în înregistrarea de 20 de secunte. El este filmat afară, pe un balcon, și nu poartă mască. Casa Albă a precizat ulterior că operatorul care l-a filmat a purtat mască și a stat la distanță.

Preşedintele Joe Biden a fost testat pozitiv la COVID-19 joi şi prezintă „simptome foarte uşoare”, a joi anunţat într-un comunicat de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre. Preşedintele, în vârstă de 79 ani, a început să ia Paxlovid, tratamentul anti-COVID de la Pfizer, şi se va izola la Casa Albă până când testul se va negativa, a precizat ea. Preşedintele Biden „va continua să-şi asume totalitatea atribuţiilor” în acest timp, a indicat purtătoarea sa de cuvânt.

Casa Albă a promis că va informa „zilnic” despre starea de sănătate a lui Joe Biden, cel mai vârstnic preşedinte ales vreodată în Statele Unite. Un examen medical efectuat în noiembrie l-a declarat „robust” şi „apt” să exercite funcţia, reamintește Agerpres.

Prima Doamnă Jill Biden a transmis că, în ce o priveşte, testul său a ieşit negativ. „Am vorbit cu el (Joe Biden, n.red.) acum câteva minute. E bine, se simte bine”, le-a spus ea jurnaliştilor în timpul unei deplasări în Michigan.

La rândul său, vicepreședinta Kamala Harris, care a avut COVID la sfârșitul lui aprilie, a anunțat că testul său a ieșit negativ.

SUA înregistrează în prezent în jur de 130.000 de cazuri noi de COVID-19 zilnic, dar experţii estimează că numărul real este mai mare. Spitalizările sunt de asemenea în creştere. Subvarianta foarte contagioasă BA.5 a Omicron este dominantă, reprezentând în jur de 80% din cazuri, însă simptomele ei sunt mai ușoare. 

Foto: Twitter

Politica