vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. TMK Artrom Slatina a scăpat de sancțiunile impuse de UE

TMK Artrom Slatina a scăpat de sancțiunie impuse de UE, cauzate de conducerea rusă a companiei. Președintele ANAF a emis, ieri, un ordin în acest sens, documentul fiind publicat în Monitorul Oficial al României.

„Se dispune deblocarea fondurilor și resurselor economice deținute de Societatea TMK ARTROM — S.A.,
CUI 1510210, blocate prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 468/2022
privind blocarea fondurilor și resurselor economice deținute de Societatea TMK ARTROM — S.A., CUI 1510210, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 287 din 25 martie 2022″, se arată în ordinul emis de ANAF și publicat în Monitorul Oficial.

La sfârșitul lunii martie, Agenția Națională de Adminsitrare Fiscală (ANAF) a anunțat blocaea conturilor a trei companii controlate de o persoană fizică aflată pe lista sancțiunilor dispuse la nivelul Uniunii Europene. Este vorba despre TMK Artrom, TMK Assets și TMK Europe GMBH.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoana la care făcea referire ANAF este Dmitry Alexandrovich Pumpyansky, unul din oligarhii considerați apropiați ai președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Între timp, sindicatele din cadrul companiei au ieșit de mai multe ori în stradă, protestând la București și în Slatina împotriva deciziei ANAF. Sindicaliștii nu s-au oprit aici, iar TMK Artrom SA a dat în judecată ANAF pentru suspendarea ordinului, renunțând apoi la proces.

Politica