Conecteaza-te cu noi

Gorj

Copil care vindea socată într-un parc din Motru, alungat de Poliția Locală

Publicat

pe

Un copil care vindea suc cu 3 lei paharul într-un parc din municipiul Motru, judeţul Gorj, a fost alungat de un poliţist local, după cum povestește mama minorului. Femeia relatat pe Facebook întâmplarea la care a fost martoră.

Am simţit o mândrie de nedescris văzând în parcul de lângă Spital un băieţel care vindea socata. Avea o măsuţa, cu faţă de masa pe ea, pahare şi 1 bidon plin şi unul aproape gol de socata. Puteai să vezi fericirea din ochii lui cu fiecare pahar pentru care primea 3 lei…”, a scris femeia.

Fericirea nu a durat prea mult pentru că a apărut un bărbat care face parte din Poliţia Comunitară a Municipiului Motru: „Acesta, aparent în urma unei sesizări, a venit hotărât la copil să îi explice lui cum sta treaba cu legile, spunându-i să îşi adune lucrurile şi sa se îndrepte către piaţă, dacă vrea să vândă… că acolo este piaţă de desfacere. Băiatul, tremurând, cu privire în lacrimi şi voce aproape pierdută, nici măcar nu a ştiut să spună adresa exactă”, povestește mama copilului, care a explicat cum s-a terminat incidentul cu polițistul local: „În acest timp, domnul de la Poliţia Comunitară mergea în spatele lui şi îi dădea paharele pe care copilul le pierdea pe drum. M-am ridicat de pe bancă, cu copilul la sân (motiv pentru care nu m am ridicat mai devreme) şi i-am cerut domnului sa îl ajute.. După ce a mai făcut o tura de parc cu mine după el care îi spunea ca nu e deloc uman ce face şi după ce acesta mi-a spus sa îl ajut eu… eu fiind cu un copil la sân, a hotărât, totuşi, să îl ajute“, a relatat femeia pe Facebook

Marin Paul, şeful Poliţiei Locale Motru, a spus că familia copilului nu a anunţat autorităţile şi că poliţistul local nu l-a alungat pe copil din parc. „Nu l-a alungat. Nu a ştiut nimic şi cred că era bine ca părinţii să fi anunţat intenţia copilului de a vinde, pentru că nu se opune nimeni şi chiar trebuie încurajate astfel de iniţiative. În cazul respectiv nu a ştiut despre ce este vorba şi poliţistul local i-a spus că nu are voie să vândă fără să anunţe într-un fel sau altul autorităţile locale. Nu l-a alungat şi evenimentul nu s-a desfăşurat aşa cum s-a transmis pe Facebook. S-a încercat să se ia legătura cu părinţii. S-a reuşit să se ia legătura cu mama copilului şi i s-a explicat acelaşi lucru. Copilul nu are o situaţie materială grea. Am discutat cu domnul primar despre această situaţie şi am sprijini astfel de acţiuni, dacă se solicita sau să ni se aducă la cunoştinţă. Nu s-a pus problema să fie alungat“, declară Marin Paul, conform adevărul.ro.

sursă foto: adevărul.ro.

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.