vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elicopterul românesc din dotarea Armatei, la 50 ani

Elicopterul românesc, aflat și acum în dotarea Armatei, a ajuns la 50 de ani. Momentul a fost marcat de Ministerul Apărării.

Elicopterul de producție românească IAR316-B Alouette III, produs în România de către Întreprinderea de Construcții Aeronautice Brașov, sub licența Aerospațiale Franța, aeronava IAR316-B și-a onorat misiunile de zbor începând cu anul 1972, conform Ministerului Apărării Naționale (MApN).

“În aceste zile a aniversat 50 de ani în serviciul Forțelor Aeriene Române.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se regăsește în dotarea Bazei Aeriene Boboc, unde contribuie cu succes la formarea piloților militari, fiind primul tip de elicopter pe care aceștia îl pilotează.

La ceas aniversar, a primit aplauze la scenă deschisă din partea întregului personal dar și a foștilor piloți și tehnici care l-au exploatat de-a lungul carierei. Cer senin în continuare!”, au scris pe facebook, reprezentanții MapN.

În prezent, potrivit HotNews.ro care citează ministerul, Forțele Aeriene Române au în dotare 57 de elicoptere IAR 330 Puma produse la IAR Ghimbav încă din 1975, elicoptere destinate în principal transportului de trupe sau misiunilor de evacuare medicală. 22 dintre ele au fost modificate în variante de atac – IAR 330 Puma SOCAT. În dotarea Armatei mai sunt și opt elicoptere IAR 316B Alouette, care sunt folosite în principal pentru antrenamentul piloților, iar Forțele Navale operează trei elicoptere IAR 330 Puma Naval, mai notează sursa citată.

Forțele Aeriene ar avea în plan cumpărare de noi elicoptere după anul 2030, conform HotNews.ro

Foto: Cosmin Tătulescu/sursa facebook: Ministerul Apărării Naționale

Politica