vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Festivalul Luminii revine la Drobeta-Turnu Severin

Cercetașii severineni din cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” vor organiza sâmbătă, 4 iunie 2022, a noua ediţie „Festivalul Luminii”, în Parcul Rozelor.

„Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este aceea de a-i face pe ceilalți fericiți.”, a spus Robert Baden Powell, fondatorul Mișcării Cercetășești.

Festivalul Luminii – evenimentul național sincron al Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, revine la Drobeta-Turnu Severin cu a noua ediţie pe 4 mai 2022 în Parcul Rozelor pentru a vă reaminti de lucrurile mărunte care fac viața mai frumoasă în fiecare zi. Astfel, de nouă ani, cercetașii oferă comunității prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și clipe minunate petrecute în aer liber alături de cei dragi în cadrul Festivalului Luminii. În fiecare an, pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii apelează la gulguţe, cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Începând cu ora 16:00 până la ora 23:00, severinenii şi nu numai, sunt aşteptaţi sâmbătă să participe la o diversitate de ateliere pregătite de cercetaşi atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. La ateliere vor învăţa să facă gulguţe, brăţări, să picteze, să cânte, să dezlege enigme și să îndeplinească provocări. Copiii vor fi pictaţi pe faţă cu floarea de crin, simbolul cercetăşiei, şi vor putea participa la multe jocuri pentru copii. De asemenea, ca în fiecare an, cercetaşii pregătesc “Copacul cu dorinţe”, în care se pot pun bileţele cu propriile dorinţe. De asemenea, vizitatorii pot participa la aprinderea lumânărilor din cele 5.000 de gulguţe”, transmit organizatorii. Accesul la eveniment este liber.

Programul Festivalului Luminii, 4 iunie 2022

14:00-15:30 Decorarea cu gulguțe a Parcului Rozelor și pregătirea atelierelor

16:00-21:30 Desfășurarea atelierelor

20:00-20:30 Aprinderea gulguțelor

22:00-23:00 Chităreală

23:00-24:00 Strângerea definitivă a atelierelor și curățarea parcului

Politica