vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ „Dogs in emergency”. Căutare de persoane dispărute în Parcul Romanescu

Proiectul internațional al Societății Studenților Mediciniști din Craiova „Dogs in emergency ” a avut loc sâmbătă, 28 mai , în parcul „Nicolae Romanescu”, la Hipodrom. Evenimentul a fost un exercițiu – școală atât pentru cei care intervin în situații de urgență: echipele canine de căutare-salvare, membre CNEC (Centrul Național Educare Canina), echipele umane de prim ajutor , membre SSM, sub coordonarea și evaluare specialiștilor SMURD, dar și un exercițiu, cu porțile deschide,  pentru toți cei au dorit să vadă, să învețe, să înțeleagă și sa fie informați despre felul în care se intervine în asemenea situații.

Au fost prezenți peste 12 câinii membrii CNEC și 30 de studenți , membrii ai Societății Studenților Mediciniști. Aceștia au fost nevoiți să colaboreze, după ce au privit cu atenție un exemplu dat de profesioniști. Împreună au executat exerciții de căutare pe urmă de 3 km.,  căutarea de persoane dispărute în pădure, pe o suprafață de 50.00 mp. și căutarea în caz de cutremur a unei tribune sportive. Fiecărei persoane găsite de către câini, i-a fost acordat un cod, la care echipele studențești au acordat intervenția medicală, conform protocolului fiecărui tip de accident, sub evaluarea și coordonarea SMURD.

Nu a fost deloc ușor, pentru că, în ciuda faptului că a fost o simulare, câinii nu au știut acest lucru. Ei și-au făcut treaba ca la carte. Astfel, voluntarii au fost nevoiți să parcurgă întreg traseul de căutare, fără menajamente, pe distanțe lungi și în căldură. Nimeni nu s-a plâns, pentru că majoritatea studenților au fost fascinați de felul în care lucrează câinii. Totodată, voluntarii SMURD le-au captat atenția cu ușurință tinerilor, le-au răspuns la fiecare întrebare și le-au dat exemple clare pentru situațiile întâlnite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica