vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Federația Română de Oină organizează sâmbătă 7 mai, evenimentul „Cupa Regelui și Cupa Reginei”, un regal dedicat oinei

Federația Română de Oină, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta – Custodele Coroanei, organizează în parteneriat cu Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Rugby și Bilete.ro evenimentul dedicat jocului de oină – Cupa Regelui și Cupa Reginei, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” București, sâmbătă 7 mai, între orele 10:30 – 13:00.

Tradiția organizării Cupei Reginei este la a 3-a ediție, iar tradiția organizării Cupei Regelui la cea de a 9-a. În cadrul Cupei Reginei se vor întrece C.S. Progresul Băilești, campioană națională în 2021 și C.S. Dacia Mioveni, vicecampioană națională în 2021, de la ora 11:00. În cadrul Cupei Regelui urmând a se întrece A.C.S. Frontiera Tomis Constanța, campioană națională în 2021 și C.S. Biruința Gherăești Neamț, vicecampioană națională în 2021, de la ora 12:00.

Evenimentul prilejuiește întâlnirea iubitorilor de oină cu cei mai puțin cunoscătorii într-ale jocului sau chiar necunoscătorii și neinițiații, mai mici și mai mari, care vor avea posibilitatea să interacționeze în mod direct cu oina, în cadrul activităților desfășurate.
Prin acest eveniment, Federația Română de Oină își propune să familiarizeze un număr cât mai mare de persoane cu ceea ce înseamnă oina și mai ales spiritul jocului de oină, un spirit marcat de competitivitate, pasiune, fair-play, dar și tradiție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sportul național al României luptă împotriva timpului și a uitării, cu ajutorul oamenilor dedicați și implicați. În ajutorul acestora au venit și sponsorii: Transgaz, OTP Bank, TINMAR, Asociația Română pentru Protecție Privată, Maspex România, KELME România, La Ana Mică, Primăria Spulber Vrancea, partenerii media: Prima Sport, publicațiile 100% SPORT și Business Arena, Radio România – partener media oficial al Federației Române de Oină și Blue Sky Advertising – agenția de marketing oficială a Federației Române de Oină.

Desigur, întreaga activitate a Federației Române de Oină, implicit și acest eveniment se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, reamintind de interesul și susținerea Casei Regale a României, în vederea promovării valorilor naționale, din care face parte oina cu onoare și bucurie.

Evenimentul marchează totodată și un moment istoric pentru oină, anul acesta împlinindu-se 110 ani de la apariția primului regulament al jocului de oină, regulament coordonat de Spiru Haret, ministru al educației la acea vreme și aprobat prin înalt decret regal nr. 2847 la 15 mai 1912, cu publicare în Monitorul Oficial de la acea vreme, în 3 iunie 1912.
Așadar, Federația Română de Oină împreună cu ceilalți organizatori, sponsori și parteneri îi așteaptă pe toți cei care iubesc oina sau vor să facă pentru prima dată cunoștință cu ea, la un regal închinat acesteia, cu două evenimente sportive antrenante – Cupa Regelui și Cupa Reginei, dar și cu momente inedite ca semnalul începerii de joc, dat de buciumașii veniți special din comuna Spulber, momentul artistic al Corului Regal, toate acestea alături de tombole cu premii și multe activități dedicate copiilor în vederea inițierii acestora în plăcerea și bucuria jocului de oină.

Oina este un sport de echipă, iar pasionații de oină nu puteau rămâne indiferenți la drama vecinilor noștri din Ucraina, greu încercați în această perioadă. În acest sens, accesul pe stadion în ziua evenimentului se va face cu ajutorul achiziției unui bilet în valoare de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți, sumă care ulterior va fi donată pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina.

Copiii de până la 10 ani inclusiv vor avea acces gratuit. Biletele au fost puse în vânzare pe www.bilete.ro, partener oficial de ticketing al Federației Române de Oină:
www.bilete.ro/cupa-regelui-si-cupa-reginei/cupa-regelui-si-cupa-reginei-07-mai-2022
Accesul pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” București, bd. Mărăști nr. 18-20 va fi permis începând cu ora 09:00 în ziua evenimentului, sâmbătă 7 mai 2022, iar pentru toți cei care nu vor putea ajunge, postul tv Prima Sport va difuza în transmisiune live, întregul eveniment începând cu ora 10.30.

Federația Română de Oină

Politica