vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Traian Băsescu, dosar penal pentru declarații false de necolaborare cu Securitatea

Fostul președinte Traian Băsescu are un dosar penal in rem, adică privind fapta, nu persoana, cu privire la declarații false false privind necolaborarea cu fosta Securitate comunistă, au confirmat surse judiciare pentru Libertatea. Europarlamentarul PMP a precizat că nu se va prevala de imunitate și că va merge la audieri după ce va fi chemat.

„Legat de dosarul de la Parchet, nu mă voi prevala de imunitate parlamentară. Imediat ce sunt chemat mă voi duce”, a declarat Traian Băsescu, luni, 4 aprilie, la vila sa din Primăverii, potrivit news.ro. Fostul preşedinte a precizat că el caută un apartament în care să se mute cu soția sa, Maria Băsescu, după ce RA-APPS a decis că trebuie să elibereze vila de protocol, în urma deciziei instanţei privind colaborarea cu Securitatea. 

„Caut apartament, asta fac. Nu m-am gândit (la zonă, n.r.), trebuie să-mi şi convină financiar. Oferte sunt, trebuie să vedem, că trebuie şi mobilat. Am discutat cu soţia şi cu diverşi dezvoltatori. Maria e o o femeie decentă şi decenţă, atât”, a spus Traian Băsescu despre condiţiile pe care soţia sa le doreşte pentru noul apartament.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv, pe 23 martie, că Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă înainte de 1989.

În urma deciziei ÎCCJ, Traian Băsescu a pierdut drepturile cuvenite foștilor șefi de stat, potrivit unei legi votate de Parlament în 2021 și publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre: casa de protocol din cartierul Primăverii, indemnizația lunară de 11.148 de lei, care înseamnă 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui Klaus Iohannis, pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de SPP.

Politica