miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Rusia spune că vrea să-şi atingă obiectivele în Ucraina prin discuţii

Purtătoatea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat astăzi că Rusia preferă ca prin intermediul discuțiilor să își atingă obiectivul de a asigura statutul de neutralitate al Ucrainei, potrivit Reuters.

Obiectivele Moscovei nu includ răsturnarea guvernului de la Kiev. Rusia speră să realizeze progrese semnificative în cursul viitoarei runde de convorbiri cu Ucraina, a declarat Zaharova într-o conferinţă de presă, adăugând că operaţiunea militară rusă se desfăşoară strict conform planului.

Rusia a constatat „progrese” în negocierile cu Ucraina, a remarcat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, citată de AFP, în a 14-a zi a invaziei ruse pe teritoriul ucrainean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Au fost realizate unele progrese” în negocierile destinate să „pună capăt cât mai curând posibil vărsării de sânge fără sens şi rezistenţei forţelor armate ucrainene”, a spus ea.

Operașiunea specială a Rusiei nu include ocuparea Ucrainei, distrugerea statutului ei și nici răsturnarea actualului guvern.

„Operaţiunea militară specială” a Federaţiei Ruse nu are ca scop răsturnarea actualului guvern al Ucrainei. Nu are ca scop distrugerea statalităţii acestei ţări, ci are drept obiective protejarea republicilor populare Doneţk şi Lugansk (DPR şi LPR) demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei, precum şi eliminarea ameninţării militare la adresa Rusiei, a declarat Zaharova, citată de TASS.

Purtătoatea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a mai declarat că Moscova nu este responsabilă pentru viețile străinilor care decid să ia parte la ostilitățile din Ucraina. Autoritățile ucrainene răspândesc dezinformarea cu privire la acțiunile militare rusești la centralele nucleare, conform presei din Rusia.

Politica